Tunsalat
så blev det hverdag og studietid igen, og dermed følger madpakketid. jeg er startet ud med en ny tolkning at ”tunmoussen”, som denne gang er blevet til en farverig tunsalat. jeg synes tunsalaten kræver brød til, om enten det er rugbrød eller hvedebrød. hvis du er lidt en mere naturel udgave, så kan du finde min fedtfattige tunmousse her – som i øvrigt også er et forsøg værd.
1 dl yoghurt naturel
1 blad husblas
150 g tun (jeg burgte tund i vand fra dåse)
1/2 æble
1/2 løg
1/2 dl majs
1 peberfrugt
1 spsk kapers
salt og peber
læg husblas i blød i koldt vand i ti min. lav et vandbad og smelt husblas derover (vrid ikke husblasset for vand). når det er smeltet tages skålen af vandbadet. bland lidt yoghurt i for at køle den af og bland derefter resten af yoghurten i. skær æble, løg og peberfrugt i små tern og bland dem med majs og tun. bland yoghurten med det øvrige ingredienser og smag til med salt og peber. lad tunsalaten stå tildækket på køl i et par timer.
Ingen kommentarer endnu