fedtfattig tunmousse
mange af jer har garanteret smagt den klassiske tunmousse fra ”karoline”, med smør og fed creme fraiche. det er en god tunmousse, men også en meget fed en af slagsen. derfor har jeg nu forsøgt mig med en mager udgave, som man med GOD samvittighed kan spise i rå mængder
tunmoussemad til seks:
3 dåser tun i vand (ikke i olie, hvis vi fortsat snakker en mager udgave)
ca. 6 spsk skyr, fromage fraich eller andet mager surmælksprodukt
salt, peber
1 spsk citronsaft
2 blade husblas
1 løg, hakket
hæld vandet fra tunen og rør det sammen med skyr, salt, peber, løg og citronsaft. (smag til og tilføj mere salt eller syre, hvis det er nødvendigt)
læg husblassen i blød og koldt vand i fem min. vrid den for vand og smelt den over vandbad. tag derefter en smule af den rørte tun og bland sammen med den varme husblas, inden det hurtigt blandes sammen med resten af tunen.
kom tunmoussen i en form, og lad den stå tildækket på køl i mindst seks timer.
jeg serverede min mousse med brød, lidt rejer og kvark. jeg synes det er, hvad man må betegne som et lækkert, hurtigt og enkelt, SUNDT måltid :-)
Ingen kommentarer endnu