squash- og kartoffelrösti

fedtfattig tunmousse

mange af jer har garanteret smagt den klassiske tunmousse fra ”karoline”, med smør og fed creme fraiche. det er en god tunmousse, men også en meget fed en af slagsen. derfor har jeg nu forsøgt mig med en mager udgave, som man med GOD samvittighed kan spise i rå mængder

tunmoussemad til seks:
3 dåser tun i vand (ikke i olie, hvis vi fortsat snakker en mager udgave)
ca. 6 spsk skyr, fromage fraich eller andet mager surmælksprodukt
salt, peber
1 spsk citronsaft
2 blade husblas
1 løg, hakket

hæld vandet fra tunen og rør det sammen med skyr, salt, peber, løg og citronsaft. (smag til og tilføj mere salt eller syre, hvis det er nødvendigt)

læg husblassen i blød og koldt vand i fem min. vrid den for vand og smelt den over vandbad. tag derefter en smule af den rørte tun og bland sammen med den varme husblas, inden det hurtigt blandes sammen med resten af tunen.
kom tunmoussen i en form, og lad den stå tildækket på køl i mindst seks timer.

jeg serverede min mousse med brød, lidt rejer og kvark. jeg synes det er, hvad man må betegne som et lækkert, hurtigt og enkelt, SUNDT måltid :-)

IMG_5575IMG_5576IMG_5580

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

squash- og kartoffelrösti