snyde PULLED PORK

pulled pork i burger med coleslaw og pommes frites

går havde vi besøg af min søde svigerfamilie :-) vi fik en lille forret, og hovedretten var burger med pulled pork, coleslaw og ovnbagte pommes frites, og så havde min søde svigerfar lavet en lækker flødeis, blandt andet med kanel. jeg var lidt spændt på min pulled pork, men det smagte himmelsk, hvis jeg selv skal sige det… jeg lavede den i to etapper. dag 1 blev den lagt i en marinade, og dag 2 stod den og hyggede sig ovnen.

marinade:
1 dl ketchup
1 dl olie
salt, peber
chili efter smag
hvidløgspulver, ca. 2 tsk
røget paprika, ca. 3 tsk
brun farin, ca. 2 spsk
en smule soya

jeg delte en nakkefilet på 2 kg i to, så denne marinade var rigeligt til en af klumperne på omkring 1 kg (den anden er pakket i fryseren til en anden god gang).
på dag 1 lagde jeg nakkefileten i marinaden og satte den på køl et døgns tid. på dag 2 kom nakkefileten med marinaden og lidt vand i et ovnfast fad med staniol på som låg, og der fik den omkring 8 timer ved 100 grader (den kunne godt have stået endnu to timer, hvis det var). men efter de 8 timer, så var kødet blevet lækkert mørt og kunne deles med to gafler.

coleslaw:
jeg lavede en mayonaise, men gider man ikke det, så køb en god færdig en.
jeg brugte ca:
2 dl mayo
1 dl skyr
salt, peber, citronsaft
6 gulerødder, revet
et halv hvidkål, revet

skyr og mayonaise rørte jeg sammen og smagte til, og kom gulerødder og hvidkål i. coleslawen kan god stå tilækket på køl en time tid inden servering, men står den for længe, så kan det godt blive lidt kedeligt.

vi fik vores lækre fyld i nogle grove burgerboller, og i denne portion havde vi pulled pork og coleslaw til 8 burgere. dertil fik vi ovnbagte pommes frites krydret med salt, peber og hvidløg.
alt i alt en lækker menu som ikke kræver det store. nakkefileten passer sig selv i ovnen hele dagen, så man har tid en masse andet :-)

image

image

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

snyde PULLED PORK