morgengrød
jeg har eksperimenteret lidt med de her ”overnight oats”, som er en kold grød. det er super nemt, og så er der rig mulighed for variation. jeg rører ingredienserne til grøden sammen om aftenen, og så står grøden på køl natten over, hvor grynene suger væske. om morgenen kan du skære lidt frisk frugt og komme på som topping :-)
1 portion:
1 dl gryn eller flager, (jeg synes urtekrams blanding ”femkornsflager” er god. den giver lidt mere struktur til grøden end f.eks. finvalsede havregryn)
3/4 dl mælk
3/4 dl yoghurt (du kan bruge en hvilken som helst, men jeg brugte naturel)
lidt honning
vanillekorn
bland hele molevitten sammen og sæt grøden på køl med lå på. du kan sagtens blande frugt og nødder i grøden inden den kommer på køl, men jeg skar lidt æble og nektarin og kom på grøden om morgenen, sammen med lidt kanel, hasselnødder og kakaonibs :-)
Lækkert. Jeg laver altid mine på 50% vand, 50% A38, en dl. grovvalsede gryn – evt lidt branflakes, salt, sødt og kanel. Og så toppes det med ristet kokos og bananskiver næste morgen – yum (;
– Anne