hjemmelavet flødeis

morgengrød

jeg har eksperimenteret lidt med de her ”overnight oats”, som er en kold grød. det er super nemt, og så er der rig mulighed for variation. jeg rører ingredienserne til grøden sammen om aftenen, og så står grøden på køl natten over, hvor grynene suger væske. om morgenen kan du skære lidt frisk frugt og komme på som topping :-)

1 portion:
1 dl gryn eller flager, (jeg synes urtekrams blanding ”femkornsflager” er god. den giver lidt mere struktur til grøden end f.eks. finvalsede havregryn)
3/4 dl mælk
3/4 dl yoghurt (du kan bruge en hvilken som helst, men jeg brugte naturel)
lidt honning
vanillekorn

bland hele molevitten sammen og sæt grøden på køl med lå på. du kan sagtens blande frugt og nødder i grøden inden den kommer på køl, men jeg skar lidt æble og nektarin og kom på grøden om morgenen, sammen med lidt kanel, hasselnødder og kakaonibs :-)

 photo 877a62f9-584e-4b42-b60e-ae7e5e057ec0_zpsa630efb4.jpg
 photo 2db3db5c-6749-4c0e-a153-7cc2e0a66991_zps29f39751.jpg

2

  • Lækkert. Jeg laver altid mine på 50% vand, 50% A38, en dl. grovvalsede gryn – evt lidt branflakes, salt, sødt og kanel. Og så toppes det med ristet kokos og bananskiver næste morgen – yum (;

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amalie Johanne Kronborg

      Hej Anne :-) Det lyder da alletiders med vand! Det vil jeg forsøge mig med næste gang. Ja kokos og banan er altid et hit sammen, så det lyder bestemt som en lækker topping.
      Rigtig god eftermiddag og aften til dig :-)
      Amalie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

hjemmelavet flødeis