næsten som ciabattabrød

eftermiddagsscones med chokolade

vi har lige smovset chokolade-og-smarties-scones herhjemme…. mums :-)
scones er en rigtig lækkerbisken. det er en slags muffinagtig bolle, uden så meget sukker som en muffin. de er lynhurtige at lave, og dejen skal ikke hæve.

opskrift på 10 scones:

375 gram hvedemel
4 tsk bagepulver
50 gram blødt smør i tern
1 spsk sukker
1 sammenpisket æg
1 1/2 – 2 dl mælk
(chokolade, nødder, tørret frugt – hvis man vil have noget i. jeg kom lidt hakket mælkechokolade og smarties i)

bland mel og bagepulver i en skål og smuldr smørret i med fingrene. tilsæt sukker. når blandingen ligner fine brødkrummer hældes det sammepiskede æg i – men gem lidt til pensling. ælt dejen med fingrene og tilsæt langsomt lidt af mælken. dejen skal være blød, men ikke klistret. det er vigtigt, at du ikke ælter dejen for længe, så når mælken er tilsat og dejen er blød og lækker så stop med at ælte.
rul dejen til en tyk pølse på ca. fem cm. i diameter og skær ti scones. jeg formede mine scones til små trekanter, men det kan man gøre som man vil :-)
sconsene skal pensles med æg og bages i en 200 grader varm ovn i ca. 10-12 min. – mine fik 12 min.

2013-03-22 15.02.43

foto 1foto 3

 

foto 4

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

næsten som ciabattabrød