kryddersukker

næsten som ciabattabrød

I går aftes fik jeg to meget lækre brød ud af ovnen, som minder meget om ciabattabrød. i min opskrift stod, at man skulle bruge ”tipo 00 hvedemel”. det havde jeg ikke nok af, så jeg måtte spæde til med fuldkornshvedemel og durummel, og alligevel blev resultatet ganske fint! brødet er let at lave, det kræver meget hævetid, men det er uden tvivl ventetiden værd, og så er det en ide at have en røremaskine, fordi dejen skal æltes i meget lang tid. så i aften står der sandwich på menuen :-)

2013-03-20 21.45.13

opskriften er delt i to. en fordej og en brøddej.

fordej:
10 g gær
2,5 dl koldt vand
150 gram ”tipo 00 hvedemel”
100 gram fuldkornhvedemel
5 gram salt, gerne havsalt

brøddej:
2,5 dl koldt vand
250 gram durummel
10 gram salt

I går morges blandede jeg fordejen. jeg rørte gør ud i vand og mel og salt i bagefter. jeg rørte det i en skål med en grydeske, ikke på maskine endnu. konsistensen skal være lettere flydende. sådan skal dejen stå tildækket ved stuetemperatur i mindst 8 timer, og gerne længere og natten over.
derefter skal brøddejens vand og mel blandes i. denne dej kørte jeg på min køkkenmaskine i lidt over 10 min ved lidt over middel hastighed, og rørte så saltet i og kørte endnu et minut. efter æltning var dejen meget elastisk og flydende, men uden af vare klistret, og så er den helt perfekt :-)
så skal dejen have lov at hæve endnu engang. denne gange 2-3 timer. jeg tændte ovnen på 250 grader og satte en bageplade ind (brug pizzasten, hvis man har sådan en). da ovnen og bagepladen var godt varm, tog jeg bagepladen ud og lagde bagepapir på. jeg delte min dej i to på bordet, dryssede med lidt mel og lagde de to klumper på bagepladen. brødene fik lov at stå i 15 min ca. inden jeg satte dem i ovnen. først bagte jeg brødene i 10 min ved 250 grader, og derefter 15 min ved 200 grader :-)

2013-03-20 21.01.182013-03-20 21.43.17

i stedet for at bruge tre forskellige slags mel, som jeg gjorde, så er det en idé kun at bruge ”tipo 00 hvedemel”.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

kryddersukker