brownie med pebermyntefyld

pizza

lørdagens aftensmad blev til et par gode pizzaer :-)

2013-03-09 18.34.06
pizzadej (til to pizzaer)

25 g gær
2 dl lunken vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
ca. 130 g durummel, eller pizzamel
ca. 200 g hvedemel

2013-03-09 16.29.05
opløs gæren i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. ælt dejen til er blød og smidig (det er den grundige ”æltning” som blandt andet er med til at gøre dejen sprød) lad dejen hæve lunt i knap en time. rul to pizzabunde ud på bagepapir.
forvarm ovnen og to bageplader (eller pizzasten) til 250 grader.
kom imens fyld på pizzaerne. bag pizzaerne på de varme bageplader eller på pizzastenen i 15-20 min til skorpen er sprød.

når jeg ikke kun burger hvedemel til mine pizzabunde, så skyldes det, at de bliver sprødere og ”som i italien”, når dejen består af en blanding af hvede og durummel :-)
en ting jeg  lige vil tilføje er, at det er en god idé at komme få ingredienser på sin pizza, i stedet for at overdynge den med en masse forskelligt. pizzaen bliver hurtigere bagt, sprødere og mere lækker at spise :-)


fyld 1:
tomatpure
tynde løgringe
snack peber
tynde skiver af kartoffel
stegte kyllingestrimler
mozzarella
oregano

fyld 2:
tomatpure
stegte kyllingestrimler
pepperoni
skinkestrimler
mozzarella
oregano

2013-03-09 17.45.55

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

brownie med pebermyntefyld