syltede pærer

hjemmelavet flødeis

så er det tilladt, at give mundvandet frit løb – der er nemlig hjemmelavet is på programmet. jeg har ofte tænk, at det er for besværligt, at lave sin egen is, og at det som minimum kræver en stor og dyr ismaskine, men nu har jeg erfaret, at det slet ikke er tilfældet! jeg var lidt (læs: meget) forsigtigt, så det eneste sjov isen fik, det var lidt chokoladespåner, så der er bestemt plads til sjov og forbedring. jeg fik et godt, men sikkert resultat  :-)

is til tre-fire personer:
1/2 l fløde
4 æggeblommer
75 g sukker
1 vanillestang, måske du synes en halv er nok
fyld efter humør og behag, for eksempel: chokolade, nødder, marcipan, frugter, tørrede frugter, knuste cookies :-)

pisk sukker, vanille og æggeblommer let og luftigt. pisk fløden til flødeskum og bland det forsigtigt i æggemassen med en røreSKE, ikke på maskine. vend fyldet i og fyld isen i en passende beholder og frys den i mindst fem timer. hvis isen har stået meget længere i fryseren end det, så kan du med fordel tage den ud på køkkenetbordet 20-30 min inden servering, så den kan tø en smule op, og du kan lave fine iskugler.

jeg havde også svært ved at tro det, men jo, så nemt kan det altså gøres :-)
 photo 6e854e4e-3177-4094-8fef-56cfa009d567_zpsf9f8b8dd.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

syltede pærer