kage-kugler

syltede pærer

jeg holder utrolig meget af ”brød”. rugbrød, kartoffelbrød, ciabattabrød, knækbrød, …… og fortsæt du bare :-)

især om morgenen holder jeg ekstra meget af brød, mere præcist, brød med ost! det er og bliver et hit. i dag blev det til en briemad og en god tyk skive ost med syltede pærer øverst. det kunne ligeså godt have været en marmelade af rabarber, appelsin eller mirabeller. ja, jeg synes ethvert sødt og frugtigt indslag er dejligt på osten. jeg spiser også mange hytteostemadder med marmelade. og smøre- eller hytteostemadder med pålæg og peberfrugter. oste er så alsidige, sunde og gode, både morgen middag og aften.

men nu til de syltede pærer der:
1 kg pærer
500 gram sukker
2 dl vand
½ dl eddike
1 tsk flydende atamon og atamon til at skylle glassene

Pærerne vaskes, skrælles og halveres (du kan også skære pærerne i små tern, så de er nemmere at lægge på ostemaden). Fjern stilk og kernehus. Sukker, vand og eddike koges ind til en lage, hvorefter pærerne kommes i og koger med indtil de er møre. De skal ikke bulderkoge. Tag pærerne op og læg dem i varme, atamonskyllede glas. Lagen koges videre i ca 5 minutter indtil den er kogt ind, tilsæt atamon og hæld det over pærerne. Glassene lukkes med det samme.
Pærerne kan også spises til is, yoghurt og desserter.

IMG_6365_zpsbe0206fd

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

kage-kugler