naanbrød og agurkeraita
og nu, lidt tilbehør til en indisk lækkerbisken :-)
chicken tikka masala er en krydret indisk ret, hvor der er smæk på smag og farver. chili, hvidløg, ingefær og ikke mindst, krydderblandingen garam masala. da jeg lavede den herlige ret serverede jeg vilde ris, agurkeraita og naanbrød til.
Jamie Oliver har en skøn opskrift på retten, som jeg tog udgangspunkt i. Den kan du finde her. Jeg kom ikke peberfrugter i, men tilsatte mandler, som gav lidt konsistens til den ellers ”bløde” ret.
agurkeraita:
1 agurk
ca. 2 dl drænet yoghurt
1 tsk stødt spidskommen
lidt salt
evt. friske mynteblade
fjern kernerne fra agrken og skær den i små tern. bland agurketern med yoghurt og spidskommen. smag til med salt og pynt med mynteblade.
naanbrød:
25 g gær
2 dl lunkent vand
1 dl yoghurt naturel
2 spsk olivenolie
1/2 tsk salt
1/2 tsk sukker
4-5 dl hvedemel
olie til pensling
fx nigellafrø og/eller hvidløg på toppen
rør gæren ud vand. tilsæt olie og yoghurt. rør de øvrige ingredienser i, men tilsæt melet lidt ad gangen. ælt dejen godt og grundigt og lad den hæve lunt og tildækket i et par timer. form små ovale brød af dejen, helt tynde som en pizzabund, og lad dem efterhæve i 30 min. formvarm imens ovnen på 200 grader. pensl brødene med olie og drys med nigellafrø. bag brødene midt i oven i ca. 15 min til de er gyldne.
De brød ser så lækre ud! Og endelig en opskrift der er dejlig og nem :-)
Knus!
//Ida
http://www.livetifoelgeida.dk