marcipantærte med æbler
hvis du har en rest marcipan til overs efter konfektprojektet, så synes jeg du skal prøve kræfter med denne tærte. den er super lækker i konsistensen og alle elementerne bliver bare forenet på en skøn måde. jeg brugte syrlige æbler, og det blev faktisk ganske godt i kontrast til den søde marcipandej. det klæder tærten godt med en klat creme fraiche, vanilleis eller kold flødeskum.
8-10 stykker.
250 g marcioan
250 g smør, blødt
250 g hvedemel
200 g sukker
3 æbler
1 spsk sukker
1 tsk kanel
tænd ovnen på 200 grader. beklæd en springform (20-22 cm i diameter) med bagepapir. skræl æblerne, skær dem i både og del bådede i tynde skiver. en en stor skål, bland mel, smør, marcipan og sukker. brug en røremaskine eller håndmixer. når massen er ensformet presses den ud og i springformen. bland æbleskiverne med sukker og kanel og læg æblerne på dejen. bag kagen midt i ovnen i ca. 60 minutter. lad kagen køle af og tag den ud af formen.
Ingen kommentarer endnu