bananpandekager med havre

fødselsdagslagkage

min svigerfar havde fødselsdag i sidste uge, så vi gik i køkkenet og lavede en lagkage til anledningen :-)
lagkagen bestod af to lagkagebunde af fyldig chokoladekage. derimellem et lag skum med skovbær. lagkagen overtrak vi med fondant og pyntede kanten med til bærskum magen til fyldet indeni kagen. vi var meget tilfredse med resultatet og fødselaren blev glad, så det kunne ikke være bedre. inspirationen til lagkagen kommer fra hummingbirds ”brooklyn blackout”, som er en kage i tre lag med en lækker mørk chokoladecreme imellem lagene. jeg synes, at kagen bliver mere let og sommerlig med bærskum i stedet for creme med chokolade, men det er en smagssag :-)

du skal bruge, til ca. 10-12 pers:
100 g smør, blødt
250 g sukker
2 æg
1/4 tsk vanilleessens
50 g kakaopulver
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
et LILLE nip salt (undlad det, hvis du bruger saltet smør)
175 g hvedemel
1 1/2 dl sødmælk

forvarm ovnen til 175 grader. rør smør og sukker let og luftigt. tilsæt et æg ad gangen og bland det godt. skru ned til lav hastighed og rør vanille, kakao, bagepulver, natron og evt. salt i. rør godt og kom halvdelen af melet i sammen med mælken. derefter tilsættes resten af melet og bland det hele godt sammen.
bag kagen i en smurt bageform. jeg lagde et stykke rundt bagepapir i bunden af formen og smurte siderne i formen med smør. bag kagen midt i ovnen i 25 min. lad kagen køle HELT af inden den deles på midten, så du har to lagkagebunde. vi delte vores kage med en sytråd, som vi trak igennem hele kagen – det er meget nemmere end med en kniv.

til bærskummen brugte vi 2 dl, fløde, pisket til flødeskum. deri rørte vi lidt vanillekorn og skovbær, som var blevet pureret, så de blev til en flydende masse, som nemt kunne blandes i fløden. mængden af bær kan du justere som du vil. vi brugte omkring 200 g. bærskummet lagde vi imellem vores på lagkagebunde og overtrak kagen med fondant – som vi havde købt. jeg har fundet ud af, at jeg ikke er fan af fondant…. det er en blanding af glasur og marcipan, så i fremtiden holder jeg mig til en af de to i stedet for fondant. rundt i kanten af kagen sprøjtede vi resten af bærskummet :-)

IMG_5753IMG_5756

IMG_5761IMG_5760

1

  • It’s hard to find knowledgeable people in this particular topic, but you
    seem like you know what you’re talking about! Thanks

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

bananpandekager med havre