grillede ferskner

rabarberkage med kokos og hvid chokolade

jeg er stadig glad for rabarber, og jeg nyder sæsonen i fulde drag, så længe den varer ved. jeg har fået bagt en del kager med rabarber den senere tid, og de fleste af dem, de er bagt med kokosmel. der er noget særligt godt over rabarber og kokos. jeg husker, at jeg sidste sommer bagte rabarberkager med marcipan – og det er stadig godt. hvis ikke du har prøvet variationen med kokos, så snyd ikke dig selv for det! jeg tilsatte noget af saften, som rabarberne afgav, og det gav kagen en meget yndig farve. derfor skal du endelig gemme lidt saft, hvis du også vil have en svag rosa-farvet kage.

denne kage er ikke meget forskellig mine tidligere rabarber- og kokoskager – men den er dog forbedret en smule med hakkede mandler og hvid chokolade.
opskriften nedenfor rækker til to springforme (ca. 24 cm) eller til en bradeplade (ca. 20*35 cm)

200 g kokosmel
200 g hvedemel (måske mere)
200 g smør
400-500 g rabarber
200 g rørsukker
2 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
4 æg
1 knivspids salt
100 g hvid chokolade, hakket
1 dl mandler, hakkede
2 spsk kartoffelmel
4 spsk rørsukker
kokoschips

tænd ovnen på 200 grader. skær rabarberne i én cm lange stykker. bland dem med kartoffelmel og 2 spsk rørsukker.
pisk æg og sukker hvidt og luftigt i ca. fem minutter. bland bagepulver, vanillesukker og salt i hvedemelet. smelt smørret og bland det sammen med æg og sukker. rør dernæst alle ingredienserne sammen (pånær 1/3 rabarber og kokoschips), også gerne noget saft fra rabarberne, så kagen tager lidt farve. hvis dejen er for flydende, så tilsæt lidt mere hvedemel end de 200 g. hæld dejen i en smurt form og fordel den sidste 1/3 rabarber på toppen. drys med 2 spsk rørsukker og kokoschips.
bag kagen midt i ovnen i 20-25 min.

Skærmbillede 2014-06-19 kl. 16.48.09

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

grillede ferskner