æblecrumble (basisopskrift)
og nu til en af de mest simple opsktifter, som du kan tage med dig i køkkenet og lave lige som du vil!… crumble med æbler! eller æblekage med smuldredej, som vi siger på godt dansk.
jeg har lavet mange ”crumbler” med andre frugter end æbler, og det fungerer som oftest rigtig godt. du kan for eksempel bruge blommer, alskens bær, ferskner, pære, rabarber eller nektariner.
denne opskrift er set som en basisopskrift, som du kan variere og tilpasse til dine smagsløg. jeg er vild med æbler og kanel, som jeg bruger her, med pære med vanille slår heller ikke fejl! det samme gælder for en blommecrumble, med 100 g reven marcipan i crumbledejen, eller rabarber og kokos.
det er er og bliver kun fantasien som sætter en stopper for dine kombinationer i en crumble. når det så er sagt, så hold dig alligevel fra frugter spækket med vand; så som druer og meloner!
du skal bruge:
fyld:
100 g sukker (måske endnu 25 g, hvis dine æbler er syrlige)
50 g rosiner
50 g tørrede abrikoser, skåret i halve
1 kg æbler, skrællet og skåret i både
1 spsk kanel
crumble:
125 g smør
125 g sukker
125 g hvedemel
1/2 knivspids salt
forvarm ovnen til 200 grader. saml ingredienserne til crumblen med smøret. fordel fyldet i et ildfast fad, så det dækker bunden og når omkring 4 centimeter op ad siderne. drys kanel over. smuldr crumblen over fyldet og bag kagen midt i oven i 30-35 min, til æblerne er bløde og crumblen let sprød.
spis crumblen lun med iskold flødeskum eller creme fraiche.
Ingen kommentarer endnu