brændte mandler

marcipantærte med æbler

hvis du har en rest marcipan til overs efter konfektprojektet, så synes jeg du skal prøve kræfter med denne tærte. den er super lækker i konsistensen og alle elementerne bliver bare forenet på en skøn måde. jeg brugte syrlige æbler, og det blev faktisk ganske godt i kontrast til den søde marcipandej. det klæder tærten godt med en klat creme fraiche, vanilleis eller kold flødeskum.

8-10 stykker.
250 g marcioan
250 g smør, blødt
250 g hvedemel
200 g sukker

3 æbler
1 spsk sukker
1 tsk kanel

tænd ovnen på 200 grader. beklæd en springform (20-22 cm i diameter) med bagepapir. skræl æblerne, skær dem i både og del bådede i tynde skiver. en en stor skål, bland mel, smør, marcipan og sukker. brug en røremaskine eller håndmixer. når massen er ensformet  presses den ud og i springformen. bland æbleskiverne med sukker og kanel og læg æblerne på dejen. bag kagen  midt i ovnen i ca. 60 minutter. lad kagen køle af og tag den ud af formen.
 photo IMG_2493_zpsc25101e9.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

brændte mandler