æblesorbet
det er virkelig simpelt, at lave sorbeter! denne æblesorbet har jeg lavet af friskpresset æblejuice, efter jeg havde plukket æbler en masse i skoven, hvor mine forældre bor – og det er bare som om, at det smager ekstra gjort, når man selv har plukket æblerne, og lavet juicen :-) du kan selvfølgelig godt bruge en købt juice, men tænkt så over sukkerindholdet og sødmen. brug en ikke-sødet juice, hvis du kan finde det.
3 1/2 dl friskpresset æblejuice
3 dl vand
200 g sukker
1/2 dl æggehvider
kog vand og sukker til en sukkerlage. sluk og afkøl, når sukkeret er opløs. bland den kolde sukkerlage med kold æblejuice og kør på ismaskine i ca. 30 min. tilsæt æggehviden, når sorbeten er omkring ti minutter fra at være færdig. det gør sorbeten mere let og luftig.
Har ikke en ismaskine. Tænker det bliver svært at lave uden, men det skal da prøves. Ser i hvert fald lækkert ud!