tykke brunchpandekager

æblesorbet

det er virkelig simpelt, at lave sorbeter! denne æblesorbet har jeg lavet af friskpresset æblejuice, efter jeg havde plukket æbler en masse i skoven, hvor mine forældre bor – og det er bare som om, at det smager ekstra gjort, når man selv har plukket æblerne, og lavet juicen :-) du kan selvfølgelig godt bruge en købt juice, men tænkt så over sukkerindholdet og sødmen. brug en ikke-sødet juice, hvis du kan finde det.

3 1/2 dl friskpresset æblejuice
3 dl vand
200 g sukker
1/2 dl æggehvider

kog vand og sukker til en sukkerlage. sluk og afkøl, når sukkeret er opløs. bland den kolde sukkerlage med kold æblejuice og kør på ismaskine i ca. 30 min. tilsæt æggehviden, når sorbeten er omkring ti minutter fra at være færdig. det gør sorbeten mere let og luftig.

 photo IMG_7987_zps67454549.jpg
 photo IMG_7991_zpsbc4e93ee.jpg
 photo IMG_7992_zpsce6a4894.jpg

2

  • MoWe design

    Har ikke en ismaskine. Tænker det bliver svært at lave uden, men det skal da prøves. Ser i hvert fald lækkert ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej :-) jeg tror du har ret. det vil være en udfordring uden ismaskine, men ikke umuligt. jeg vil i stedet for foreslå, at du pisker hviderne stive og vender dem i æblemassen, når du har frosset den i ned i nogle timer, og er begyndt at krystallisere. i hvert fald skal du sørge for at røre i sorbeten flere gange undervejs i indfrysningen :-) æblesorbet er lækkert, så jeg synes helt klart, at du skal give det et forsøg!
      KH Amalie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

tykke brunchpandekager