kanelsnegle med havregryn
i dag slutter vi påskeferien af med kanelsnegle herhjemme. det er ikke kanelsnegle som jeg plejer at bage dem… der skulle ske lidt nyt! jeg har erstattet halvdelen af hvedemelet med havregryn, som jeg malede til mel i min minihakker. så det endte med kanelsnegle med en lille ernæringsmæssig forbedring – men det gør vel ikke noget, på sådan en 2. påskedag, hvor den ikke har fået for lidt med påskeæg hele sidste uge!
man kunne måske forestille sig, at kanelsneglene ville få en tør konsistens på grund af havregrynene, men det er slet ikke tilfældet. de er lækre og bløde og fyldt med klistret kanel.
ni små kanelsnegle:
15 g gær
2 dl vand, lunken
2 dl hvedemel
1 1/2 – 2 dl havregryn, malet til mel
30 g smør, blødt
1 knivspids salt
1 spsk sukker
fyld:
1 dl farin
50 g smør, blødt
1-2 tsk kanel
glasur:
æggehvider
flormelis
rør gæren ud i vandet. tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen grundigt, til den er blød og smidig, men ikke klistret. hvis du har en røremaskine, så brug den.
lad dejen hæve lunt i 1 time.
rul dejen ud på et meldrysset bord til ca. 30*15 cm.
bland kanel og farin sammen. smør det bløde smør ud på dejen og drys med kanel og farin. rul dejen sammen som til en roulade. del rouladen i ni mindre kanelsnegle. læg sneglene tæt sammen i en bageform eller et ildfast fad. lad dem efterhæve i 1/2 – 1 time.
forvarm imens ovnen til 200 grader. bag sneglene midt i ovnen i 15-20 minutter.
jeg lavede en glasur af æggehvider rørt med flormelis.
Ingen kommentarer endnu