kuglerunde meloner

kanelsnurrer

åhhh mit mundvand løber og løber, imens min søde tand tygger og tygger :-)! de her kanelsnurrer er bare dejlige og skønne. dejen er lavet med smør, sødmælk og gode krydderier, så det bliver ikke ret meget bedre. de SKAL æltes godt og grundigt, det er simpelthen afgørende for et godt resultat til slut. jeg har drysset dem med perlesukker, men det er udelukkende for syns skyld (og min søde tand synes godt, at den kunne trække lidt mere sødt)….
i modsætning til kanelsnegle, så er der flere ”kanter” og overflader på snurrerne som bliver bagt lækkert sprøde :-)

15 mindre kanelsnurrer:
25 g gær, 1/2 pakke
2 dl sødmælk
75 g smør
1/4 tsk vanillepulver
1/4 stødt kardemomme
1/4 stødt kanel
1/4 salt
320-350 g hvedemel, gem lidt til udrulning
1 spsk sukker
1 æg

remonce:
75 g smør, blødt
75 g brun farin
1 stor tsk stødt kanel

1 æg til pensling
perlesukker

lun mælken over et svagt blus og smelt smøren deri. afkøl blandingen til det er  ”lillefinger-varmt” og hæld det i en røreskål og rør gæren ud deri. tilsæt krydderierne (krydderierne kan godt udelades) og ægget og rør godt rundt. tilsæt til slut melet og ælt dejen min. 10 min på røremaskine eller brug en elpisker med dejkroge og ælt i mindst ligeså lang tid :-)
sæt dejen til hævning et lunt sted i en time. imens kan du røre ingredienserne til remoncen sammen, så den bliver blød og lækker. efter hævning rulles dejen ud på et meldrysset bord så det bliver godt lang – dobbelt så lang som bred. smør remonce på 1/3 af dejen enten i højre eller venstre side. fold siden med remonce ind over midten og fold den sidste side derind over, så remoncen kommer i midten. luk enderne en smule sammen, så remoncen ikke kan ses. rul igen dejen en smule ud, så du kan skære omkring 15 strimler på omkring 30-40 cm. og nu skal der snurres…. og det er ikke bare sådan lige, at forklare hvordan det foregår. derfor vil jeg råde jer til at se denne video, den er uundværlig :-)

sæt kanelsnurrerne på en bageplade med bagepapir. lad dem efterhæve i endnu en time tildækket et lunt sted. pensl dem med sammenpisket æg og drys med perlesukker. bag snurrerne i en 200 grader varm ovn i 12-14 min.

IMG_6195

IMG_6200

IMG_6201

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

kuglerunde meloner