hjemmelavet frisk pasta

morgenkager<3

nogle gange er det OK at spise kager til morgenmad…. for eksempel når min søde veninde har fødselsdag, og ovenikøbet fylder 22! :-) så altså hvis ikke det er en god undskyldning, for at få lidt usunde godter indenbords, ja så ved jeg ikke hvad der er!

da jeg var heldig at blive inviteret til morgenmad hos fødselaren, tilbød jeg at bage lidt sødt og tage med. jeg læste og bladrede i maange kogebøger, og faktisk havde jeg store problemer med at bestemme mig! indtil jeg faldt over en hyggelig, super nem og ikke mindst lækker opskrift :-) :-)

det gode ved denne her opskrift er, at det er én grunddej, og deraf kan du lave fire forskellige slags søde morgenkager – og det er super godt til mig, når jeg er sådan en, som ikke kan bestemme mig og tage en beslutning ups!! jeg fik lavet spandauere, kanelsnegle, københavnerbirkes og små horn med remonce – ca. 4 stk. af hver :-)

grunddej:
250 g hvedemel, måske mere
125 g smør eller margarine
50 g gær
1 1/2 dl mælk (brug sødmælk for en luksus-udgave)
1 1/2 tsk sukker
et lille nip salt

remonce:
75 g margarine, stuetemperatur
75 g sukker
(tilsæt kanel til den del af remoncen, som skal i kanelsneglene)

sammenpisket æg til pensling
birkes, lyse eller mørke
syltetøj eller kagecreme til spandauerne, du bestemmer fuuldstændig selv
evt. glasur til sneglene

smuldr smøret i melet med hænderne eller på køkkenmaskine. i en anden skål røres gæren ud i mælken og hældes i melblandingen. tilsæt sukker og salt og rør dejen sammen til den er ensartet og blød. lad dejen hvile i skålen i 15 min. i mellemtiden laves remoncen. jeg delte min remonce i tre portion. den ene portion kom jeg kanel i.
del dejen i fire lige store stykker.
jeg startede med kanelsneglene. rul en portion dej ud i et langt rektangel og smør remoncen med kanel på hele fladen. rul dejen sammen som til en roulade og skær sneglene ud i passende stykker ca. 4. sæt sneglene på en bageplade med bagepapir (jeg lagde sneglene i en lille muffinform, så jeg ikke risikerede, at noget at fyldet forsvandt fra kagen, men det kan man gøre som man vil).
til hornene skal dejen rulles rundt ud som til en pizza. jeg skar ”pizzaen” igennem tre gange, så jeg fik seks stykker/trekanter. på hver trekant lagde jeg en god klat remonce og rullede sammen til et horn – start med at rulle i den brede ende :-)
til københavnerbirkesene rullede jeg dejen ud til et rektangel og smurte remonce, næsten på hele fladen. så lagde jeg dejen sammen i tre lag, så jeg fik et langt tyndt rektangel. det delte jeg i fire stykker og lagde på bagepladen.
slutligt var det tid for spandauerne. dertil rullede jeg dejen ud i et kvadratisk stykke og delte det i fire mindre kvadrater. så tog jeg hvert hjørne af firkanterne og samlede på midten, så det blev en lille pakke. i midten lavede jeg en lille fordybning og lagde en tsk. rabarbermarmelade :-)
alle kagerne lod jeg hæve på bagepladen i en lille time, inden de blev penslet med sammenpisket æg, københavnerbirkesene drysset med birkes, hornene drysset med sukker (og nødder hvis man vil) og bagt i 15 min i en 200 grader varm ovn på midterste rille.. og så er det bare værsgo at gå  ombord!

IMG_6124IMG_6119IMG_6113

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

hjemmelavet frisk pasta