sundere bananmuffins
det er ingen hemmelighed eller ukendt for nogen i min omgangskreds, at jeg er rigtig glad for kage. det er dog ved at gå op for mig, at jeg måske skal skære lidt ned på mig kage-forbrug. for man behøver måske ikke at spise kage hver dag…. vel amalie?
jeg har forsøgt mig med nogle ernæringsforbedrede kager det sidste stykke tid, blandt andet ”bønnekagen”, som du kan finde i forskellige varianter i opskriftindekset her på bloggen. denne opskrift er dog ugen bønner, men spækket med banan, havregryn og æg. det er en skøn kombination spækket med sundhed :-)
disse muffins får en lækker sødme fra banan og honning som jeg er vild med! hvis ud undgår sukker (honning) så kan du med fordel erstatte honningen med 2 spsk flydende sødemiddel. opskriften er ligeledes fri for hvedemel og fedtstof, bortset fra det rapsolie, som jeg har smurt formen med. mine muffins er store, og de fungerer perfekt for mig som morgenmad sammen med et stykke frugt og en kop kaffe!
6 store muffins:
2 æg
2 modne bananer
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
1,5 dl kvark (eller anden yoghurtlignende surmælksprodukt)
5 dl havregryn (malet til mel i en blender eller kaffekværn)
1 dl honning (eller 1-2 spsk flydende sødemiddel, hvis du undgår sukker)
topping:
chokolade, hakket
kokoschips
kakaonibs
forvarm ovnen til 200 grader. blend havregryn til mel i en blender. tilsæt de øvrige ingredienser (pånær chokolade og kokoschips). hvis konsistensen ikke er rigtig, så tilsæt enten flere havregryn eller en smule vand. fyld dejen i smurte muffinforme. fyld kun formen 2/3 op. jeg har brugt en str. XL muffinform og får seks muffins ud af denne opskrift. du kan med fordel bruge en alm. str. muffinform og få flere end de seks. reducer da bagetiden en smule. pynt muffins med chokoladestykker og kokoschips og bag dem midt i ovnen i 18-20 min. (kortere tid, hvis dine muffinforme er af alm. str.)
Ingen kommentarer endnu