chokolademuffins
dette er en ultralet opskrift, som jeg flere gange har brugt til lagekagebagning, men denne gang er opskriften blevet til muffins. jeg kunne sikkert sagtens finde en anledning til at bage en lagkage, men disse muffins er lidt mere ligetil og overskuelige på en almindelig mandag.
en ting, som er værd at huske, når man skal bage muffins, det er ”æltetiden”. det er egentlig ikke nogen god ide at røre en muffindej på maskine. i opskriften nedenfor skal smør, æg og sukker godt nok pisket godt og grundigt sammen, og det gør jeg på maskine, men jeg rører de øvrige ingredienser i med en ske. dette gør jeg udelukkende af den grund, at jeg kan risikere at røre dejen for meget, så kagerne bliver kedelige og mister evnen til at hæve ordentligt op.
du skal bruge:
100 g smør, blødt
250 g sukker
2 æg
1/4 tsk vanilleessens (eller 1/2 tsk vanillesukker)
50 g kakaopulver (jeg vil anbefale den fra valrhona. den er dyrerer en mange andre slags, men den er også tilsvarende bedre, og ikke så bitter i smagen som andre)
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
175 g hvedemel
1 1/2 dl sødmælk
100 g hakket chokolade
tænd ovnen på 175 grader. pisk smør og sukker let og luftigt. tilsæt æggene et af gangen. i en anden skål blandes mel, bagepulver, kakao, natron og mel. tilsæt mælk og vanille til smørblandingen og sigt så de tørre ingredienser deri. rør chokoladen i. ælt dejen sammen til alt melet er fordelt – og ikke længere!
fordel dejen i muffinforme. fyld kun formene 2/3 med dej. bag kagerne midt i ovnen i 10-15 min.
jeg brugte nogle små muffinforme (lidt mindre end normalt), så jeg fik hele 20 stk. er dine forme a normal størrelse, så rækker opskriften ca. til 15 stk.
Ingen kommentarer endnu