ciabattabrød

squashkage

der er en dejlig squashsæson i gang netop nu, derfor har jeg prøvet kræfter med en squashkage, som jeg ikke har smagt tidligere. den er bagt med vanille og kakao og er rigtig svampet og lækker.
jeg er for dårlig til at få brugt de her skønne squash til andet end brød og kage, så det er et lille mål jeg har for de næste par måneder, at de simpelthen skal mere med ind i madlavningen. squash er nemme at tilberede (faktisk kan de spises rå), og de er milde i smagen, så alle kan være med! squash kan bruges i supper, kødsaucer, de kan steges, bages i ovnen, eller fyldes med et lækkert fyld. mulighederne er mange, men her er en sød én af slagsen :-)

1 stor kage eller 12 muffins
125 g smør
125 g hvidt sukker
125 g farin
1 tsk vanillepulver
2 æg
400 g squash, reven
300 g mel
2 spsk kakaopulver
2 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1-2 spsk mælk
100 g valnøddekerner (evt. ekstra til pynt)
evt. 100 g mørk chokolade, hakket

glasur:
500 g mørk chokolade
2 spsk fløde
1 spsk sirup

tænd ovnen på 180 grader. rør smør, sukker, farin og vanille sammen. tilsæt æggene et ad gangen. rør mælken og squash i dejen. i en anden skål sigtes mel, bagepulver, salt og kakao og rør det i dejen sammen med nødder (og måske chokolade).
hæld dejen i en lang rugbrødsform eller en springer på omkring 26 cm. i diameter. jeg beklædte min form med bagepapir, men du kan også smøre formen med smør. bag kagen midt i ovnen i 60 min. lad kagen køle af inden du vender den ud af formen.
smelt chokoladen til glasuren over et lille vandbad. bland chokoladen med fløde og sirup og hæld glasuren på kagen :-)

 photo IMG_6430_zpsd7c18f10.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

ciabattabrød