fabelagtig falafel

bananmuffins med hindbærskum

IMG_0801

en sød bananmuffin og den allerkæreste brownie med hindbær :-)
selv om det er sommer og lækkert vejr, så brug lige en halv time indenfor i køkkenet – inden du pakker madkurven, og så er eftermiddagens snack på skovturstæppet til den søde tand i hus! her er opskriften på en blød og svampet bananmuffin. opskriften på herligheden ved siden af, kommer nok på bloggen om en måneds tid… :-)

opskriften er på 10-12 alm. str. muffins (mine forme er en anelse mindre end de normalt ville være, så jeg fik 14 muffins)

125 g hvedemel
100 g sukker
1 spsk bagepulver
1 tsk kanel
et LILLE nip salt
70 g smør, blødt
1 1/4 dl mælk
2 æg
2 alm. str. banan, mosede

forvarm ovnen til 175 grader. rør mel, sukker, bagepulver, kanel, salt og blødt smør sammen i en røremaskine eller brug håndmixer. rør for lav hastighed til dejen er nogenlunde ensartet. tilsæt mælken langsomt og et æg af gangen. sørg for at hele blandingen bliver ensartet, så der ikke sidder dej op ad kanterne på skålen, som ikke er rørt ordentligt med. til sidst røres de mosede bananer i dejen med håndkraft. fordel 2/3 dej i hver form og bag dem i 22-25 min. alt afhængig af formens størrelse (mine fik 22 min.) lad kagerne køle helt af, inden de tages ud af formen og evt. pyntes med en god portion chokoladeglasur eller hindbærskum. jeg valgte hindbærskum (som er friske hindbær rørt med flødeskum og en lille tsk. sukker). hvis du foretrækker chokoladeglasur, så er her et godt bud:
300 g flormelis, sigtet
100 g smør, blødt
40 g kakao
ca. 2-3 spsk mælk

pisk flormelis, smør og kakao sammen for lav hastighed til det hele er ensartet. kom mælken i en lille smule ad gangen, til alt mælken er kommet i. til slut røres der ved høj hastighed, så blandingen bliver let og luftig, det tager ca. 3-5 minutter :-)

OG ovenpå hindbærskummet har jeg drysset lidt nøddeknas. jeg smeltede 1 dl sukker på en stegepande (smelte det, ikke noget med at gøre det totalt mørkebrunt og brænde det på :-)) deri kom jeg 1 dl hakkene hasselnødder. så hældte jeg den varme blanding ud på en stykke bagepapir og lod det køle fuldstændig af, inden jeg hakkede det og dryssede på kagerne :-)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

fabelagtig falafel