reese's peanut butter cup cookies

fabelagtig falafel

IMG_5700falafler 10-12 stk:
1 dåse kikærter, udblødte (eller udblød 250 g tørre kikærter i vand natten over)
1 løg
2 fed hvidløg
1/2 tsk salt
1/2 peber
1/2 tsk bagepulver
1 tsk knust spiskommen
2 spsk mel
olie
blend alle ingredienserne sammen. varm olie i en pande eller gryde. jeg havde ca. olie 1 cm. op af pandens side. form kugler og steg dem i olien i et par min. og vend dem rundt, så alle siderne bliver sprøde og får en gylden farve.

dressing:
1 dl yoghurt naturel
citronskal
salt
peber
sukker
bland ingredienserne sammen. tilsæt lidt krydderier ad gangen og smag til undervejs, så du får den smag du bedst kan lide :-)

pandestegt fladbrød, omkring 8-10 stk:
2,5 dl lunken vand
25 g gær
5 dl hvedemel
1 spsk olie
lidt salt
lidt sukker

rør gæren ud i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. jeg rørte min dej på min røremaskine i 10 min, men har du ikke sådan en, så giv dig rigtig god tid til at ælte den i hånden eller med håndmixer og dejkroge. dejen skal hæve en times tid, inden du kan rulle HELT flade runde brød ud. de skal steges på en tør varm pande. mine fik omkring fire min. på hver side. de færdigbagte brød lagde jeg på et stykke staniol og pakkede dem ind, og rullede staniolen samen til et rør. så bliver brødet mere medgørligt, og kan rulles sammen senere, når fyldet skal i (hvis du ikke pakker brødene ind, så risikerer du netop, at de tørrer ud, og vil knække, når du forsøger at folde dem. mine ligger nu klar i en lukket frysepose, og så er de klar til i aften)

server falaflerne i brødene med salat, agurk, tomat og dressing :-)
IMG_5686IMG_5687IMG_5688
IMG_5700

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

reese's peanut butter cup cookies