eftermiddagsscones med chokolade

tomatrisotto og alt for lækre rester!

jeg kan rigtig godt lide risotto, men næsten endnu bedre lide, når der er rester til dagen efter! fordi risottorester = friterede risottokugler :-D men på den anden side…. hvad er ikke godt, når det har været en tur i den gyldne brønd!

i forgårs lavede jeg en god portion tomatrisotto med broccoli og paprikakylling, men man kan variere risotto i det uendelige. det betød, at jeg i går havde nogle lækre risottorester, som jeg med stor glæde kunne kaste mig over!

tomatrisotto til fire personer (eller middag for to – to dage i træk):
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
4 dl risottoris
1 liter bouillonvand
1 dåse flåede tomater
salt og peber
en god klump reven parmesan
to kyllingebryster
et broccoli
(dag to + æg, rasp og olie)

pil og hak løg og hvidløg og svits det i varm olie. tilsæt ris og lad det svitse med. tilsæt en dl. bouillon og lad det koge ind. hæld derpå tomat og mere bouillon. du skal gradvist tilsætte mere bouillonvand i takt med, at risene opsuger det. dette betyder også, at du ofte skal røre i risene, så de ikke brænder på eller tørrer ud. denne proces tager omkring 30 min, og så skulle risene gerne være kogt møre, men stadig have bid.
imens kogte jeg et broccoli i få minutter og kom de små buketter i risottoen. jeg havde også hakket to kyllingebryster i små tern og ristet på en pande i røget paprika, dem kom og også i den færdige risotto. til slut smage jeg retten til med parmesan, salt og peber :-)

2013-03-23 17.40.012013-03-23 17.40.08

i går havde jeg så nogle lækre rester klar. jeg rørte et enkelt æg i min kolde risotto og formede massen til små kugler, som jeg rullede i rasp. jeg stegte kuglerne i varm olie i en pande. jeg vendte kuglerne i olien undervejs, og lagde dem på køkkenrulle bagefter, så det overskydende fedt kunne dryppe af :-) og de her risottokugler, ja de er næsten bedre end selve risottoen, men i og med, at frituren er indblandet, så må jeg hellere begrænse denne ret, ellers kunne den sagtens være på menuen hver uge….. hihi! :-D

2013-03-23 18.20.382013-03-23 19.10.33

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

eftermiddagsscones med chokolade