Caesarinspireret salat
jeg har lavet er en variant af den kendte caféklassiker caesar salat. min udgave er med lune kogte æg og varm kylling, og dressingen er blandt andet uden hakkede ansjoser, modsat den originale. det her er super lækker og ultra nem aftensmad, eller frokostsalat. hvis du pakker salaten ned som en del af madpakken, så pak croutonerne ned for sig, da de ellers bliver hurtigt bløde. jeg beregner et hjertesalat, et æg og et kyllingebryst per mand, så opskriften er let at tilpasse til flere end to.
caesar salat for to:
2 hjertesalter
2 kyllingebrystfileter
2 æg, kogte
croutoner af daggammelt brød, skåret i tern
dressing
1/2 dl youghurt naturel
1/3 dl mayonaise
1/4 dl sødmælk
2 spsk parmesanost, reven
1 fed hvidløg, presset
1/2 tsk worcestershire sauce
1/2 tsk citronsaft
salt
bland ingredienserne til dressingen og smag til med salt. kom først salt i til sidst, hvis det bliver nødvendigt, fordi parmesanen er salt i forvejen.
steg kylling på en varm pande med lidt olie og krydr med salt og peber. skyl salaten og lad bladene tørre. kog æggene i ca. 8 min. og afkøl dem en smule så de kan pilles. skær brødet i tern og steg dem sprøde i olie på en varm pande.
skær kyllingen i passende stykker og del æggene.
anret salaten på et fad og hæld dressingen over.
Ingen kommentarer endnu