efterårsmos

blinis med kyllingesalat til forret

jeg har ofte lidt problemer med at fastlægge mig på en menu, når vi får gæster på besøg. men faktisk var det anderledes, da vi fejrede fødselsdag med nogle søde venner i sidste weekend. jeg besluttede mig hurtigt for, hvad forretten og desserten skulle være (hovedretten voldte mig lidt større problemer) :-)

desserten blev min yndlingskage i tre lag, som du kan finde opskriften på her: http://ensdtand.bloggersdelight.dk/?s=danmarks+bedste+livret

forretten havde jeg haft i tankerne et stykke tid. det var nemlig en ret, som jeg ikke havde lavet tidligere – men hungret efter længe, for den ser smadder god og hyggelig ud. det er nemlig disse små fine blinis, som er små pandekager bagt med boghvedemel, med kold kyllingesalat med æbler og forårsløg.

 Skærmbillede 2013-10-31 kl. 17.13.41

blinis som forret til 4-5 personer:
100 g hvedemel
100 g boghvemel
2 æg, delt i blommer og hvider
1/2 tsk salt
1/2 tsk honning
1 1/2 dl youghurt naturel
1/2 – 1 dl vand
1 lille tsk bagepulver
smør til stegning

bland de to slags mel, salt og bagepulver sammen. rør youghurt, honning, æggeblommer sammen og lidt af vandet sammen, og hæld det i melblandingen. hvis dejen føles for tyk, så tilsæt mere vand. lad dejen stå tildækket på køkkenbordet i en time.
pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. steg små blinis i rigeligt smør på en middelvarm pande, et par minutter på hver side.

kyllingesalat:
200 g kyllingefilet, stegt i ovnen til det har en kernetemp. på 75 grader, skåret i tern
1 dl mayonaise
1-2 dl skyr
salt og peber
1 sort able, i tern
4 forårsløg, i skiver

rør alle ingredienserne samen og smag til med salt og peber. du kan tilsætte henholdsvis mayonaise og skyr efter smag og behag. jeg kan bedst li’ halv af hver.

sæt en skefuld kyllingesalat på hver blinis og top med til ekstra grønne forårsløg. blinis’erne må gerne være lune, når de serveres, selvom salaten er kold :-)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

efterårsmos