rugbrød med surdej

Bønnesalat med rødvinsvinaigrette

bønnesalaten er er god, men jeg skriver mest dette indlæg, fordi jeg vil vise jer en meget skøn vinaigrette. vinaigretten kan sagtens bruges til andre salater også, fx en ganske almindelig grøn salat, som ellers ville være lettere kedelig.
det sidste stykke tid har jeg eksperimenteret så rigeligt med bønner, at jeg troede, jeg havde fået nok! men denne bønnesalat, den er jeg endnu ikke blevet træt af. måske er det takket være vinaigretten… du kan lave en ordentlig portion af vinaigretten og lade den stå på køl i et lukket glas i flere måneder.

en portion på ca. 2 1/2 dl:

3-4 fed hvidløg, presset (kan erstattes af hakket løg, fx skalotteløg – eller lidt af begge dele)
1 tsk sennep, gerne dijon
1 tsk sukker
en knivspids salt og peber
1/2-1 tsk worcestershiresauce
2-3 spsk rødvindeddike
2 spsk citronsaft
1 3/4 dl olivenolie, helst ekstra jomfruolivenolie

bland hvidløg, sennep, sucker, salt, peber og worcestershiresauce sammen i en skål, eller evt. et rent glas med låg. tilsæt eddike, citronsaft og olivenolie. rør godt i blandingen så den bliver ensartet, eller sæt låg på glasset og ryst det godt. hæld så dressingen over din salat eller opbevar den på køl.

bønnesalat, 3-4 personer:
200 g hvide bønner (cannellinibønner), udblødte, kogte og afkølede.
1 lille rødløg, finthakket
lidt hakket frisk (eller tørret) persille og basilikum
1 knivspids salt og peber
2 forårsløg, finthakket
evt. 1 rød snackpeber

rør ingredienserne sammen med vinaigretten og server straks :-)

 photo IMG_7016_zps7eb82bb0.jpg

 photo IMG_7052_zps683bd1f5.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

rugbrød med surdej