bønnekage med kakao
jeg begiver mig ind på ukendt territorium nu, så hvis du synes det bliver lidt for mystisk og mærkeligt, så skynd dig væk :-D det kommer nemlig til at handle om SUND meget meget sund KAGE nu…
-okay, jeg skal nok slappe lidt af, men det ligner mig ikke det her!? fordi, en kage kan da ikke være sund. kan den?
jeg har lyst til at kalde kagen for en brownie, for den ligner en brownie. den falske brownie måske? den er bagt UDEN smør, mel og sukker. som normaltvis er hovedingredienserne i en brownie. hvad er der så deri? tænker du garanteret. den er hovedsageligt bagt med bønner, æg og mandelmel. jeg synes det var et spædende projekt, da jeg kastede mig udi denne kombination af ingredienser, som skulle ende med at blive en brownie-lignende kage. men lad mig bare sige allerede nu, at projektet virkelig lykkedes! kagen smager skønt, og så er en helt åndssvag sund :-)
jeg ville have brugt sorte bønner, men dem havde min netto ikke. derfor tog jeg en dåse røde kidney-bønner fra skabet. hvis du vil bruge tørrede bønner så husk, at de skal ligge i blød natten over inden de koges, afkøles, og kan bruges. derfor er det lettest, synes jeg, at bruge dåse-bønner, for de er klar med det samme. OG hvis du bruger tørrede bønner, så ved jeg ikke hvor mange gram du skal starte ud med, for at ende op med 250 gram bønner efter iblødsætning og kogning.
en lille kage, ca. otte stykker:
1 dåse bønner, skyllet (drænet vægt 255 g bønner)
3 æg
50 g mandelmel (helt fintblendede mandler)
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
1 knisspids salt
5 spsk vegetabilsk olie, fx rapsolie
40 g god kakaopulver
2 spsk sødemiddel
100 g mælkechokolade, hakket (valgfrit)
30 g hasselnødder, hakket (valgfrit)
forvarm ovnen til 175 grader. blend de skyllede bønner med æg og olie. kom blandingen i en skål og rør de øvrige ingredienser i. hæld dejen i en lille bageform (ca. 15*15 cm) beklædt med bagepapir. bag kagen midt i ovnen i 30-35 min. lad kagen køle af inden du tager den ud af formen.
jeg har lige smagt kagen, og den er skøn! men jeg har på fornemmelsen, at hvis jeg stiller den på køl natten over, så er den endnu mere lækker i morgen -så jeg tror godt jeg ved, hvad jeg skal have til morgenmad.. :-)
jeg skal helt sikkert lave denne kage igen. næste gang tror jeg, at jeg vil bage den med lidt chilipulver og valnødder i stedet for hasselnødder. har du andre ideer?
kagen holder sig frisk og lækker flere dage i køleskabet!
Det lyder bare spændende! Har i lang tid ville prøve sådan en chokoladekage med bønner, har bare været bange for, at det ville smage af de kidneybønner – gør det det?
Men den ser super lækker ud, hvordan er konsistensen?
Den kunne sikkert også være god med appelsinskal, lakridspulver eller chokoladestykker ;-)
knus Anna
anna-mad.blogspot.dk