chokoladet lagkage med smørcreme

bønnekage med kakao

jeg begiver mig ind på ukendt territorium nu, så hvis du synes det bliver lidt for mystisk og mærkeligt, så skynd dig væk :-D det kommer nemlig til at handle om SUND  meget meget sund KAGE nu…
-okay, jeg skal nok slappe lidt af, men det ligner mig ikke det her!? fordi, en kage kan da ikke være sund. kan den?

jeg har lyst til at kalde kagen for en brownie, for den ligner en brownie. den falske brownie måske? den er bagt UDEN smør, mel og sukker. som normaltvis er hovedingredienserne i en brownie. hvad er der så deri? tænker du garanteret. den er hovedsageligt bagt med bønner, æg og mandelmel. jeg synes det var et spædende projekt, da jeg kastede mig udi denne kombination af ingredienser, som skulle ende med at blive en brownie-lignende kage. men lad mig bare sige allerede nu, at projektet virkelig lykkedes! kagen smager skønt, og så er en helt åndssvag sund :-)
jeg ville have brugt sorte bønner, men dem havde min netto ikke. derfor tog jeg en dåse røde kidney-bønner fra skabet. hvis du vil bruge tørrede bønner så husk, at de skal ligge i blød natten over inden de koges, afkøles, og kan bruges. derfor er det lettest, synes jeg, at bruge dåse-bønner, for de er klar med det samme. OG hvis du bruger tørrede bønner, så ved jeg ikke hvor mange gram du skal starte ud med, for at ende op med 250 gram bønner efter iblødsætning og kogning.

en lille kage, ca. otte stykker:
1 dåse bønner, skyllet (drænet vægt 255 g bønner)
3 æg
50 g mandelmel (helt fintblendede mandler)
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
1 knisspids salt
5 spsk vegetabilsk olie, fx rapsolie
40 g god kakaopulver
2 spsk sødemiddel
100 g mælkechokolade, hakket (valgfrit)
30 g hasselnødder, hakket (valgfrit)

forvarm ovnen til 175 grader. blend de skyllede bønner med æg og olie. kom blandingen i en skål og rør de øvrige ingredienser i. hæld dejen i en lille bageform (ca. 15*15 cm) beklædt med bagepapir. bag kagen midt i ovnen i 30-35 min. lad kagen køle af inden du tager den ud af formen.
jeg har lige smagt kagen, og den er skøn! men jeg har på fornemmelsen, at hvis jeg stiller den på køl natten over, så er den endnu mere lækker i morgen -så jeg tror godt jeg ved, hvad jeg skal have til morgenmad.. :-)

jeg skal helt sikkert lave denne kage igen. næste gang tror jeg, at jeg vil bage den med lidt chilipulver og valnødder i stedet for hasselnødder. har du andre ideer?

kagen holder sig frisk og lækker flere dage i køleskabet!

 photo IMG_6963_zpsf8cd0b60.jpg
 photo IMG_6959_zpsec563fda.jpg
 photo IMG_6955_zps8bc1928d.jpg

 

6

  • Det lyder bare spændende! Har i lang tid ville prøve sådan en chokoladekage med bønner, har bare været bange for, at det ville smage af de kidneybønner – gør det det?
    Men den ser super lækker ud, hvordan er konsistensen?
    Den kunne sikkert også være god med appelsinskal, lakridspulver eller chokoladestykker ;-)
    knus Anna
    anna-mad.blogspot.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amalie Johanne Kronborg

      hej anna :-)
      du skal ikke være bange, overhovedet. kagen smager dejligt af kakao, og ikke af kidneybønner. men hvis man tror, at man får en lækker bid, af en smørfed og sukkersød brownie, så bliver man måske lidt skuffet :-) jeg har sødet mig kage med sødemiddel og tilsat hakket chokolade, ellers tror jeg, at den bliver for bitter, og smagen af kidneybønner vil måske være tydelig så.
      kagen er dejlig blød, lækker og svampet. den er ikke så tung som en brownie – så det betyder, at man sagtens kan holde til, at spise to store stykker! men jeg har på fornemmelsen, at kagen bliver anderledes fast i konsistensen, når den har stået på køl natten over :-)
      dit forslag med appelsinskal – det lyder helt sikkert lækkert! jeg glæder mig til at kigge med, og se hvilken variant du ender ud med at afprøve!
      knus fra amalie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for opskriften! :D Den skal da prøves ^_^ Især nu hvor vi er blevet skræmt helt væk fra alt det der sukkerstads i timerne XD

    Simone
    Microcut.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amalie Johanne Kronborg

      Det lyder godt, at du vil prøve kræfter med kagen! :-D jeg er heldigvis kommet tilbage til normalen igen, så nu tør jeg godt spise normal kage igen haha :-P

      Hilsen Amalie :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • helle

    Hej – min 13-årige datters veninde er glutenallergiker og jeg bestræber mig på at lave mad, som hun også kan spise, når hun er hos os. Jeg prøvede derfor din opskrift på bønne-brownie-kagen – den var et mega hit – alle i familien var vilde med den – jeg kom kun 1 spsk olie i, og brugte 2 mosede bananer + en håndfuld rice crispies, da dejen virkede lidt for flydende. Tror ikke jeg kommer til at lave andre brownies end denne, da den bare sad lige i skabet –

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amalie Johanne Kronborg

      Hej Helle. Tak for din tilbagemelding på opskriften – det er dejligt, når de bliver et hit hos andre end mig selv :-) sjov ide med rice crispies! Det kunne jeg godt finde på at prøve. Jeg har også bagt kagen med andre bønner og kikærter, og så undladt at komme kakaopulver i, så jeg får en lys kage. Så den kan varieres i det uendelige :-)
      Hilsen Amalie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

chokoladet lagkage med smørcreme