fem-korns-brød

chokoladet lagkage med smørcreme

i en af mine efterhånden mange kogebøger fandt jeg en flot chokoladekage i hele fire lag. den var spændende, højere og lidt mere usund end normalt, derfor blev den desserten til min nytårsaften, som jeg tilbragte i selskab med nogle søde og dejlige mennesker (og en helt masse rigtig lækker mad, ikke mindst) :-)

forfatteren skriver sådan her om kagen: ”a real fudgy treat that creates quite a focal point with its many layers”.

foto 3

foto 2

foto 4

ca. 8 stykker
chokoladekage:
175 g smør, blødt
250 g mørk chokolade (min. 60% kakaoindhold)
175 g brun farin
4 æg, rørt sammen
125 g hvedemel
1 1/2 tsk bagepulver
75 g mandelmel
smørcreme:
2 spsk kakopulver
175 g brun farin
50 g flormelis
175 g smør, blødt
4 spsk kogende vand
glasur: (hvis du vil have det)
100 g hvid chokolade, tempereret

jeg bagte kagen af to omgange i en 20 cm. springform – fordi jeg kun har én sådan. hvis du har to sådanne springforme, så bag begge halvdele af dejen på samme tid.
forvarm ovnen til 180 grader.
smelt den mørke chokolade over vandbad. rør blødt smør sammen med brun farin til det bliver lysere og luftigt. hvis du har en rørmaskine, så brug den. tilsæt æggene lidt ad gangen sammen med chokolade. rør mandelmel sammen med bagepulver og hvedemel og tilsæt det. rør dejen godt sammen, så alt melet er fugtet.
fyld dejen i (en) smurt(e) springform(e) og bag dem midt i ovnen i 25-30 min. bagetiden drillede mig lidt, så hold øje med kagen undervejs!
lad kagerne køle helt af, inden du deler dem på midten og får fire lag.
til smørcremen:
smelt smøren. rør kakaopulver, flormelis og brun farin sammen. rør smøren i og tilsæt til vand, så cremen bliver blød og lækker. sæt cremen på køl i 20 min, så den bliver lettere at arbejde med.
læg en af kagebundene på et ønsket fad. smør 1/3 af den afkølede creme på bunden, læg endnu an bund på og fortsæt på samme måde.
smelt halvdelen af den hvide chokolade over vandbad. tag skålen af varmen og smelt den resterende halvdel i den varme chokolade. hæld den over kagen.
jeg pyntede endvidere kagen med marengs.

*jeg kan ikke få billederne fra mit kamera til at virke i indlægget. endnu engang. derfor må i nøjes med disse mobilbilleder*:-(

^^og det der blev ovenikøbet til opskrift nr. 150 på bloggen, som om en måned bliver et år :-)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

fem-korns-brød