boller med blandede korn

baked oatmeal

min morgenmad bliver til tider meget ensformig, så nu var tiden inde til, at der skulle ske lidt nyt. jeg har flere steder læst om dette ”baked oatmeal”, men først forsøgt mig med det nu. kort sagt er det en slags havregryn med mælk, som bliver bagt, sammen med for eksempel frugt og nødder. jeg har ikke set så mange udgaver på danske madblogs, men på amerikanske, der er det er stort hit på morgenbordet. kig evt. her for mere inspiration.

morgenmad 6 portioner:
200 g femkornsblanding, eller alm. grov- eller finvalsede havregryn
1 dl kokosmel
1 dl hasselnødder
1/2 dl hørfrø
300 g bær, vælg selv (optøede eller friske)
1 tsk vanilleessens eller vanillesukker
1/4 tsk salt
1 tsk bagepulver
2 æg
4 dl mælk
2 bananer, i skiver
sukker eller sødemiddel*
honning eller sirup*

farvarm ovnen til 175 grader.
pisk æggene godt sammen. bland så mælk og vanille i. i en anden skål blandes havregryn, bagepulver, salt, nødder og kokosmel. fordel bærrene i et ildfast fad (omkring 20*20 cm). afhængig af, om du er til en sød morgenmad, så kan du drysse sukker over de syrlige bær.
hæld blandingen med gryn over bærrene og så mælkeblandingen. øverst lægges bananer og græskarkerner drysses på.
bag hele molevitten midt i ovnen i omkring 30 min – afhængig af ovn. min ovn er ikke super god, så måske din kan nøjes med 20 min. inden grynene har suget væsken og den har ”sat sig”.
efter 20 min. tog jeg fadet ud og hældte lidt honning på toppen, så overfladen blev sød og sprød, men det kan du gøre som du vil, igen afhænger de af, hvor sød den skal være. jeg vil forslå, at du i de sidste par minutter sætter grill-funktionen til i din ovn, så overfladen bliver gylden og sprød (det gjorde jeg ikke – men næste gange gør jeg!!)

*hvis du ikke ønsker sukker i, så kan du i stedet for komme 1-2 spsk sødemiddel i mælkeblandingen.

jeg spiste en portion lun og dejlig. derefter satte jeg resterne i køleskabet, som blev lunet i mikroovn morgenen efter. smagen og konsistensen er stadig lækker dagen efter, så jeg kan kun anbefale dig at gemme en rest :-)

 photo IMG_7064_zpsa451a556.jpg
 photo IMG_7058_zps073c9256.jpg
 photo IMG_7067_zps32983bfe.jpg
 photo IMG_7070_zps17cc333d.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

boller med blandede korn