sweet buttermilk american pancakes
den titel der^ ååårhh…. sweet buttermilk american pancakes, den kunne jeg simplthen ikke stå for, så jeg gemte opskriften omgående! og gemt væk har den så været – indtil nu!! hvor jeg desvææærre lige havde en liter kærnemælk på køl…. og så var jeg jo nødt til at lave pandekager :-) :-) det gir’ sig selv! og buttermilk, det lyder altså bare 1000 gange sødere end ”kærnemælk”.
opskriften lyder således:
6 dl kærnemælk
1 tsk bagepulver
1 knivspids salt
2 spsk sukker
2 æg
ca. 220 g hvedemel
jeg rørte mælk og æg sammen og tilsatte så det tørre ingredienser. konsistensen skal være tyk, men flydende, så måske er det nødvendigt at komme en smule mere mel i end de 220 g.
jeg satte dejen på køl i 30 min, inden jeg stegte små tykke pandekager i smeltet smør :-)
når der kommer huller og små bobler i overfladen på pandekagen, så skal de vendes
pandekagerne kan fryses ned, og senere bruges til en lækker brunch – hvis man vel og mærke, kan lade være at spise dem inden… ups
Ingen kommentarer endnu