sundere bananmuffins

kanelsnegle med havregryn

i dag slutter vi påskeferien af med kanelsnegle herhjemme. det er ikke kanelsnegle som jeg plejer at bage dem… der skulle ske lidt nyt! jeg har erstattet halvdelen af hvedemelet med havregryn, som jeg malede til mel i min minihakker. så det endte med kanelsnegle med en lille ernæringsmæssig forbedring – men det gør vel ikke noget, på sådan en 2. påskedag, hvor den ikke har fået for lidt med påskeæg hele sidste uge!
man kunne måske forestille sig, at kanelsneglene ville få en tør konsistens på grund af havregrynene, men det er slet ikke tilfældet. de er lækre og bløde og fyldt med klistret kanel.

ni små kanelsnegle:
15 g gær
2 dl vand, lunken
2 dl hvedemel
1 1/2 – 2 dl havregryn, malet til mel
30 g smør, blødt
1 knivspids salt
1 spsk sukker

fyld:
1 dl farin

50 g smør, blødt
1-2 tsk kanel

glasur:
æggehvider
flormelis

rør gæren ud i vandet. tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen grundigt, til den er blød og smidig, men ikke klistret. hvis du har en røremaskine, så brug den.
lad dejen hæve lunt i 1 time.
rul dejen ud på et meldrysset bord til ca. 30*15 cm.
bland kanel og farin sammen. smør det bløde smør ud på dejen og drys med kanel og farin. rul dejen sammen som til en roulade. del rouladen i ni mindre kanelsnegle. læg sneglene tæt sammen i en bageform eller et ildfast fad. lad dem efterhæve i 1/2 – 1 time.
forvarm imens ovnen til 200 grader. bag sneglene midt i ovnen i 15-20 minutter.

jeg lavede en glasur af æggehvider rørt med flormelis.

 photo IMG_7245_zps2e04fc5e.jpg
 photo IMG_7247_zps7595656c.jpg
 photo IMG_7246_zpsadb28cec.jpg
 photo IMG_7242_zpsabc57abe.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

sundere bananmuffins