rugboller med surdej
det er første gang jeg har bagt boller med surdej, og det blev egentlig okay :-)
bollerne blev pæne og smagen var god, men jeg synes, at bollerne blev en smule for ”bombastiske”, så jeg må gå i tænkeboks og finde ud af, hvad jeg kan ændre næste gang, så resultatet bliver i top.
det er en lidt længere proces at få gang i en surdej, og surdejen skal passes og plejes. jeg fulgte opskriften fra Claus Meyer, den kan du finde her:
http://www.clausmeyer.dk/da/opskrifter_/broed/saadan_laver_du_grundsurdej.html?recipeid=137
da jeg havde rørt dagligt i min surdej i tre dage, var den klar til brug. jeg fik 10 store boller af denne opskrift:
1 dl surdej
200 g rugmel
400 g hvedemel
1/2 tsk salt
1 tsk honning
5 g gær – på størrelse med en ært
5 dl vand
opløs gæren i vandet og surdejen. rør de øvrige ingredienser i dejen og ælt godt. jeg rørte dejen i 10 min på røremaskine, men har du ikke sådan en, så brug en håndmixer med dejkroge. sæt dejen på køl i 10-20 timer. sæt klatter af dej på en bageplade og bag boller 20 min i en 225 grader varm ovn :-)
Ingen kommentarer endnu