en lille sommermad

lav-selv-fuldkornspasta

min pastamaskine er fortsat en stor succes herhjemme! i dag blev det til en anden type pasta, end den vi lavede for nogle dage siden. i dag brugte vi alm. hvede, durum og fuldkornshvede, og den kombination synes jeg faktisk endnu bedre om, end alm. hvede og durum. snart vil jeg forsøge mig med spinatpasta, tomatpasta og ravioli :-)

pasta til 2:
mit blandingsforhold er det samme som sidst – 1 æg pr. 100 g mel, og det er bare en god huskeregel.
jeg brugte 1/3 hvedemel, 1/3 durum og 1/3 fuldkornshvede – i alt 100 g mel.
et nip salt
1 tsk olie
1 tsk vand (jeg synes min dej udtørrede en lille smule, så den fik lidt vand. måske det skyldtes fuldkornshveden)

bland hele molevitten godt og grundigt sammen i en gaffel og hænder. det tager et par minutter inden alt melet er absorberet. læg dejen i en frysepose eller andet, og stil den på køl i 30 min. inden du kører den på pastamaskinen – eller bruger håndkraft :-)
kog pastaen i saltet vand i 2 min. (jeg salter altid mit vand meget)

 IMG_6156

her nedenfor er et link til mit første møde med pastamaskinen, hvor jeg lavede en ganske alm. omgang frisk pasta uden fuldkornshvede eller andet. prøv dig frem og se hvad der bliver din favorit :-):
http://ensdtand.bloggersdelight.dk/2013/07/hjemmelavet-frisk-pasta/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

en lille sommermad