kanelsnegle

mislykket mayo og burgerboller

vi har grillet burgerbøffer og spist pommes i lange baner, fordi, det er lækkert og hurtigt. egentlig ville jeg lave et lille indlæg om, hvor hurtigt man kan lave en god mayo, og give den smag som man har lyst til, men det gik ikke helt som det skulle for mig :-D
i stedet for at piske æggeblommer og olie sammen i hånden, så bruger jeg min stavblender. jeg har simpelthen ikke tid (læs: armkræfter) til at piske den i hånden med et piskeris….
men vi skulle have en hvidløgsmayo til vores burger og pommes. jeg kom to fed hvidløg i min fine mayo, men så skal jeg da lige love for, at helvede brød løs! den blev noget så stærk, som jeg aldrig har kendt magen til før! heldigvis havde jeg noget skyr, så jeg lavede en mayodip af en del stærk mayo, og en del skyr, og så blev det straks bedre :-)
så kan jeg nok lære at tage det med ro med krydringen en anden gang….. ud over hvidløgsmayo, som også hedder aioli, så er jeg fan af chilimayo, som også er genial til at dyppe sine pommes frites i.

burgerboller. seks styks:
25 g gær
2,5 dl lunken vand
2 dl hvedemel
2 dl pizzamel
1 dl fuldkornshvedemel
1 tsk sukker
lidt salt
opløs gæren i vandet og rør de øvrige ingredienser i. lad dejen hæve tildækket lunt en times tid, inden du former bollerne. jeg laver bollerne ligeså flade som pitabrød, og så lader jeg dem efterhæve til dobbelt størrelse, pensler dem med vand og drysser med sesamfrø. bager bollerne i en 225 grader varm ovn i 15 min.

i morgen skal vi have ”arbejdsdag”, sammen med lejlighederne i den opgang, hvor vi bor, så jeg regner med, at jeg skal have bikset en kringle eller noget lignende sammen i aften, så der er lidt til en sød tand i morgen, når vi alle har arbejdet hårdt. god weekend til jer:-)

foto 2foto 1foto 4

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

kanelsnegle