lav-selv-fuldkornspasta

rugboller med surdej

IMG_6168

det er første gang jeg har bagt boller med surdej, og det blev egentlig okay :-)
bollerne blev pæne og smagen var god, men jeg synes, at bollerne blev en smule for ”bombastiske”, så jeg må gå i tænkeboks og finde ud af, hvad jeg kan ændre næste gang, så resultatet bliver i top.

det er en lidt længere proces at få gang i en surdej, og surdejen skal passes og plejes. jeg fulgte opskriften fra Claus Meyer, den kan du finde her:

http://www.clausmeyer.dk/da/opskrifter_/broed/saadan_laver_du_grundsurdej.html?recipeid=137

da jeg havde rørt dagligt i min surdej i tre dage, var den klar til brug. jeg fik 10 store boller af denne opskrift:
1 dl surdej
200 g rugmel
400 g hvedemel
1/2 tsk salt
1 tsk honning
5 g gær – på størrelse med en ært
5 dl vand

opløs gæren i vandet og surdejen. rør de øvrige ingredienser i dejen og ælt godt. jeg rørte dejen i 10 min på røremaskine, men har du ikke sådan en, så brug en håndmixer med dejkroge. sæt dejen på køl i 10-20 timer. sæt klatter af dej på en bageplade og bag boller 20 min i en 225 grader varm ovn :-)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

lav-selv-fuldkornspasta