store og små rugbrød med mange kerner

speltboller med blå birkes

hygge-søndag med spelt-og-blå-birkes-boller, og te i gode mængder :-)

det kræver ikke det store, at bikse disse boller sammen. jeg rørte dejen på min røremaskine, men har man ikke sådan en, så kan man sagtens gøre det i hånden. og hvis ikke man bryder sig om blå birkes, så kan man komme andet krymmel på, eller helt lade være. man kan også sagtens nøjes med at bruge alm hvedemel, men så skal man nok bruge 10 dl mel i alt, i stedet for 9 dl, som det står nedenfor – hvor der også er brugt spelt- og fuldkornhvedemel

til 12 boller brugte jeg:
6 dl hvedemel
2 dl speltmel
1 del fuldkornhvedemel
5 dl lunken vand
50 g gær
1/2 salt
1 tsk sukker
1 spsk olie

rør gæren ud i vandet. tilsæt derefter de øvrige ingredienser, og ælt dejen godt og grundigt på maskine, eller på et meldrysset bord. lad dejen hæve tildækket et lunt sted i en times tid. form boller og lad dem hæve omkring en halv time, mens ovnen opvarmes til 225 grader. pensl bollerne med vand, mælk eller sammenpisket æg og drys med birkes. bag bollerne i 15-20 min. når du banker i bunden, og bollerne lyder hule, så er de færdige :-)

IMG_5501IMG_5499IMG_5496IMG_5495

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

store og små rugbrød med mange kerner