hvidkålsrouletter

langtidshævede boller

her er et lille hurtigt indlæg på langtidshævede boller. jeg har ikke prøvet denne opskrift på langtidshævede boller tidligere, men mine svigerforældre (hvor opskriften kommer fra) har tit lavet dem – og jeg har testet, de er lækre!
rør dejen sammen om aftenen, og stil den på køl natten over. så skal du kun tænke på at sætte bollerne i ovnen morgenen efter, og så er der friskt brød på nul komme fem :-)

du skal bruge, til ca. 12 boller:
20 g gær
7 dl koldt vand
1/2 spsk salt
1 spsk honning
3 spsk olie (jeg brugte en lækker olivenolie, men du kan bruge en hvilken som helst olie, også en helt neutral én)
100 g havregryn
50 g solsikkekerner (har du ingen solsikkerkerner, så kan du bruge andre frø eller kerner)
ca. 750 g hvedemel

rør gæren i vandet. tilsæt salt, olie, honning, havregryn og solsikkerkerner. rør derefter melet i lidt efter lidt, til dejen begynder at være tyk, men stadig rimelig flydende. stil så dejen på køl natten over – tildækket.
næsten morgen bages bollerne i en 225 grader varm ovn i ca. 20 min. sæt klatter af dej på en bageplade med bagepapir, det er lettest med en stor ske eller to. drys bollerne med birkes, havregryn eller noget helt tredje.
-Fordi bollerne skal hæve hele natten, så skal der kun en lille klat gær i, så fortvivl ikke over den lille mængde, til en forholdsvis stor portion boller.

OG jeg har fået en helt fantastisk gave af min søde kæreste i dag! så den skulle selvfølgelig indvies. det var en ting som stod højt på ønskelisten, og nu fik jeg den, helt uden anledning…. en ny lækker røreskål i GLAS og med LÅG til min dejlige kitchenaid, åhhhh den er jeg glad for <3

nu har jeg haft hyggeligt ”morgenmatematikbesøg” med to søde piger jeg har matematikundervisning sammme med :-) og der er kommet et par billeder på, af de færdigbagte boller. jeg synes dog, at mine faldt en smule sammen, da de stod til afkøling, så jeg skulle nok have bagt dem en smule længere end 20 min. 25 min ville nok passe perfekt – så ved jeg det til næste gang :-)

mine boller er drysset med henholdsvis solsikkekerner, hørfrø, blå birkes og nigellafrø/jomfru i det grønne (som har en lidt kraftig smag, som ikke alle bryder sig om på morgenbrød)

IMG_5656IMG_5658
IMG_5660
IMG_5661

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

hvidkålsrouletter