hvidkålsrouletter
man skulle næsten tro, at min mormor havde lavet mad til mig denne gang! men næ nej, jeg har gjort det selv, men nok ikke lige så godt som hun formår :-)
faktisk er det her første gang, jeg selv har lavet hvidkålsrouletter, men langt fra første gang jeg spiser dem. det var, og er fortsat, noget af det bedste, min mormor kan servere for mig! men hvorfor jeg ikke har lavet det tidligere, det ved jeg egentlig ikke… men en gang skal jo være den første :-)
normalvis, så skal det store hvidkålshoved koge længe, så man kan pille hele blade af. men jeg fik løsnet bladene og kogte dem løse, så tog det knap så lang tid – men kan man ikke det, så koger man bare hele hovedet, og piller bladene af undervejs eller bagefter :-)
når bladene er afkølet en smule, så er det klar til at blive pakket med fars. jeg rørte en frikadellefars, og lagde ca. 2 spsk fars på hvert hvidkålsblad, og rullede bladet sammen om kødet, så det ligner en forårsrulle. derefter bandt jeg rullerne med bomuldssnor og kogte dem i 20 min. jeg gemte lidt af kogevandet og lavede en opbagtsovs af det. jeg stegte rullerne på panden i lidt olie, så skorpen blev dejligt sprød (men normalt, så gør man kun det dagen efter – hvis der er rester….) dertil fik jeg jeg en rugbrød, som også kom en tur på stegepanden. og havde jeg haft flere syltede rødbeder, så havde jeg serveret dem til :-)
Ingen kommentarer endnu