brownie

bærkage med låg af marengs

img_1018 img_1029

lidt om det fantastiske ved at have bedsteforældre…
eller låne nogle bedsteforældre, som ikke er sine egne :-)

jeg besøgte min mormor i sidste uge. hun havde sat to flasker hjemmelavet ”blandet saft” frem på bryggersbordet til mig, da jeg trådte indenfor døren. der var desuden et glas hybenmarmelade, som jeg har fået de sidste mange år og en posefuld frosne sommerrabarber fra hendes have. den sidste pose for i år vel at mærke.
jeg glemte at fryse dem, da jeg selv nåede hjem – hvilket ”desværre” resulterede i denne lækre kage – jeg skulle jo have de skønne rabarber brugt.
rabarberne blev suppleret med hjemmeplukkede hindbær fra en anden bedstemors have, samt jordbær fra mine forældres højbede.
dermed blev denne kage afslutningen på sommerens bær- og rabarberhøst…

og hvilken en af slagsen!!

kagen består af tre elementer. en lys kagebund, et lag bærkompot og sød marengs på toppen. måske kender du ”bedstefars skæg”? den minder om den – bare denne er meget bedre :-)

kagedej:
150 g smør
125 g sukker
2 tsk bagepulver
1 knivspids salt
250 g hvedemel
4 æggeblommer
1 dl mælk

bærkompot:
250 g rabarber
250 g hindbær
250 g jordbær
sukker (100-200 g)
1 vanillestang
citronsaft
1/2 dl vand

marengslåg:
4 æggehvider
1 knivspids salt
200 g sukker

forvarm ovnen til 75 grader.
skær rabarberne i mindre stykker og rens bærrene. kom det i et gryde sammen med 100 g sukker, vanillekorn og den tomme vanillestang. hæld vand ved. lad kompotten simre ved middelvarme til bærrene er møre. smag til med sukker og citronsaft. lad den afkøle.

til kagedejen blandes sukker og smør. del ægge i hvider og blommer. rør en blomme i ad gangen. bland salt, bagepulver og mel og rør det gradvist i dejen under omrøring. tilsæt mælk og rør dejen lind. smør en 24 cm. springform med smør og hæld dejen i. bag kagen midt i ovnen i ca. 25 minutter.*
brug røremaskine eller elpisker; pisk æggehvider med salt og tilsæt gradvist sukkeret. når marengsen er blød og skinnende er den klar. pisk gerne ca. 10 minutter.
kom bærrene på den bagte næsten færdigbagte kage og marengsen øverst. bag kagen endnu 10 minutter.

 

rabarber – bær – jordbær – hindbær – kage – rabarberkage – marengs – marengskage – lagkage – marengslåg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

brownie