banankage med markroner

karamelsnitter med marengs!

lææækkert!!
karamel + marengs, altså det kan kun blive godt..

denne kage, eller snitte om man vil, den består af tre elementer.
først en kagebund, så et tykt lag af karamel og slutteligt et låg af marengs.

jeg har tidligere haft en periode, hvor alt med karamel var fantastisk. og det holder stadig!

ca. 12-15 stykker:

kagebund:
150 g smør, blødt
2 spsk sukker
1 æg
1 tsk bagepulver
170 g hvedemel

karamel:
1 ds kondenseret mælk
1 spsk smør
2 spsk sirup
100 g brun farin
3 æggeblommer
1 tsk vanilleessens
2 1/2 spsk hvedemel

marengs:
3 æggehvider
6 spsk sukker
1 nip salt

forvarm ovnen til 180 grader.
beklæd en 20*20 form med bagepapir.
start med at lave kagebunden. pisk smør og sukker lyst og luftigt. tilsæt ægget og pisk godt. i en anden skål bland mel og bagepulver og vend det i smørblandingen. pres dejen ned i den klargjorte form, godt ud i siderne. bag kagen i 18 minutter og lad den afkøle let.

nu til karamellen. kom alle ingredienserne i en gryde pånær melet. varm massen på middel varme og rør grundigt undervejs. når massen er ensartet, tilsæt så melet og rør igen. lad karamellen afkøle en smule og hæld den over den let bagte kagebund.

til marengsen piske æggehviderne stive med salt og sukkeret vendes gradvist i. fordel marengsen over karamellen og bag kagen i 20 minutter.

kangen kan holde sig i op til 4 dage i en lukket beholder.

IMG_0127

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

banankage med markroner