hyldeblomstsaft

flødekarameller

jeg havde en kæmpe trang til noget sødt i går! valget faldt på flødekarameller, fordi jeg ikke tidligere har lavet mine egne karameller, og hvorfor? det ved jeg virkelig ikke, for det er rigtig nemt!

du skal bruge (stor portion)
1/2 L piskefløde
250 g sukker
125 g glukosesirup
evt. 200 g chokolade (hvis de skal overtrækkes) eller kakaopulver og flormelis, som karamellerne kan rulles i

bland de tre ingredienser sammen i en gryde. sukkeret skal smelte, og blandingen skal tykne meget og blive lysebrun. karamellen skal koge i ca. to-tre timer, inden den er færdig. det må endelig ikke koge voldsomt, så det brænder på. karamellen er færdig, når den er så tyk, at den slipper bunden af gryden, når du rører i den. rør forholdsvis ofte i gryden, men mest mod slutningen, når massen begynder at tykne meget.
hæld den varme karamel i et ildfast fad beklædt med bagepapir (eller anden beholder) og lad den stå på køkkenbordet i mindst fire timer, inden du skærer dine karameller i passende stykker. da mine karameller havde kølet af natten over, smeltede jeg noget mørk chokolade og overtrak nogle af karamellerne. resten vendte jeg i kakaopulver og flormelis.

jeg opbevarer mine karameller på køl i en lufttæt beholder.

Skærmbillede 2014-03-25 kl. 12.56.42

IMG_5876

 IMG_5884

IMG_5885

IMG_5891

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

hyldeblomstsaft