Moussekage med nøddebund

snickersis

selv om sommeren er gået på hæld og issæsonen måske er det samme, så får i her en af mine yndlings-isopskrifter. ”snickersis”.
jeg er vild med kombinationen af lækker, bitter, mørk chokolade, blød karamel og saltede peanuts og ikke at forglemme den søde flødeis!

 photo 64fdc4c0-c0f4-4303-ab24-db54ffd0fec7_zps6a4b6521.png
 photo 644137fe-6910-4ebd-8490-6c4f690b464a_zps02460ad2.png
 photo bafb7902-16f9-4f3e-9c41-d2f605b2a521_zps9921713d.png

du skal lave din dulce de leche(karamel) i forvejen. peanutsene skal en tur i ovnen og køle af, inden de er klar til isen. enten kan du fryse dine is ned i isforme, som jeg har gjort. men du kan også sagtens lave en portionsanrettet snickersis i en skål, hvor alle delene er samlet.

flødeis:
2 1/2 dl sødmælk
2 1/2 dl fløde
100 g rørsukker
1 knivspids salt
bland ingredienserne sammen og lad ismassen stå på køl en times tid. rør undervejs, så sukkeret opløses. kør ismassen på ismaskine i 30-45 minutter.

1 dl peanuts:
rist peanutsene i en 200 grader varm ovn i ca. 6 minutter. de skal kun riste en smule og tage til farve og få en lækker ristet smag.

dulce de leche (karamel):
1 dåse kondenseret mælk: kog dåsen – uden at åbne den! i tre timer – dåsen skal være dækket af vand hele tiden! lad dåsen køle af inden du åbner for den lækreste brune karamel

chokoladeovertræk til fire ispinde:
100 – 125 g mørk chokolade
2 spsk kokosolie

jeg har brugt små isforme og støbt mine is i. men du kan sagtens anrette isen med peanuts, karamel- og chokoladesauce og lave portionsanrettet snickers-isdessert.

hvis du ligesom mig vil bruge isforme, så læg lidt hakkede peanuts i bunden, derpå is og karamelsauce så formene er fyldte. drys med endnu lidt peanuts og frys isene. efter nogle timer er de klar til at komme ud af formene og overtrækkes med den tempererede chokolade.
hak alt chokoladen fint. smelt 2/3 over vandbad sammen med kokosolien. ved en temperatur på omkring 48 grader hældes den varme chokolade hen over den resterede chokoalde og smelter denne. lad den køle til omkring 32 grader og overtræk isene. kom evt et drys flagesalt på isene, inden chokoladen er helt størknet.
 photo IMG_7913_zpsfe64c628.jpg
 photo IMG_7922_zps40041322.jpg
 photo IMG_7926_zps8786e354.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Moussekage med nøddebund