Citrontærte med marengs
denne syrlige sag er den absolut letteste citrontærte jeg har bagt! – så det starter godt det her :-)
anderledes fra andre tærte jeg har bagt tidligere, så skal citroncremen i denne opskrift blot laves i blender. ikke noget med gryder osv. det er virkelig simpelt!
jeg synes kombinationen af fed mørdej, syrlig blød creme og sød marengs på toppen er fan.tas.tisk.! fordi, tror det eller ej, sødt med sødt på, kan faktisk blive for sødt. selv for mig….
mørdej:
300 g hvedemel
1 æg
100 flormelis
150 g smør
ælt ingredienserne grundigt sammen, enten på røremaskine eller i hånden. stil dejen på køl i knap en time.
rul den kulde dej ud på en meldrysset bord i en stor cirkel, ca. 3 mm i tykkelse. smør en rund tærteform (ca. 24 cm i diameter) og læg dejen deri. tryk dejen GODT ud og op mod kanten hele vejen rundt i formen.
forvarm ovnen til 200 grader.
beklæd dejen indvendigt med bagepapir og fyld tørrede kikærter i hele bunden. forbag tærtebunden i 10-15 minutter til den er gyldenbrun. fjern bagepapir og kikærter. sænk ovntemperaturen til 110 grader.
nu til citroncremen.
1/2 vanillestang, kornene
100 g sukker
2 æg
1 1/2 dl fløde
1 tsk maizena
3 citroner, saft og skal
fjern kornene fra vanillestangen og blend dem med alle de øvrige ingredienser i en blender. blend kun kort tid, til suppen er ensartet. hæld suppen i den forbagte tærtebund og bag tærten i 40 minutter. tag tærten ud af ovnen og skru op til 170 grader.
marengslåg:
80 g flormelis
4 æggehvider
1/2 vanillestang, kornene
pisk vanillekorn, formelis og æggehvider sammen i en røremaskine eller med håndmixer. pisk indtil marengsen er blevet tyk og sej i konsistensen. fyld det i en sprøjtepose og sprøjt små toppen ovenpå citroncremen. bag tærten i fem minutter, så marengsen tager lidt farve.
Ingen kommentarer endnu