pebernødder

æbletærte på amerikansk

jeg er blevet den heldige ejer af en meget lækker amerikansk kogebog. den eneste ulempe er dog, at det giver lidt udfordringer i forhold til oversættelse og omregning fra ”cups”, ”ounces” og ”pounds”, – men resultatet har ikke slået fejl. endnu….
jeg var vild med dansk æblekage med smuldredej, men efter, at jeg har prøvet denne amerikanske æbletærte, så er jeg faktisk kommet i tvivl om, hvilken en jeg synes bedst om. måske dem begge. prøv denne, og se hvad du synes :-)

det her er en forholdsvis stor tærte, så jeg vil mene, at der er nok til 10-12 stykker :-)

tærtebund- og låg:
400 g hvedemel
4 spsk sukker
1/2 tsk salt
220 g smør, blødt
1 æg
1 dl koldt vand (måske lidt mere)

æblefyld:
2 spsk citronsaft
1 dl sukker
1  spsk kanel
0,5 dl hvedemel
1/2 tsk salt
1 kg æblebåde (ca. 1,5 kg inden de bliver skrællet og skåret i både)

hæld citronsaften over æblebådene, så de ikke bliver brune. drys de tørre ingredienser over og rør i blandingen.

rør alle ingredienser til dejen sammen i en skål ELLER kom alle ingredienserne i en food processor (pånær vandet). kør til massen bliver til krummer, og tilsæt så vandet lidt af gangen, indtil dejen samler sig og bliver blød og lækker. lad nu dejen ligge tildækket på køl i et par timer.

forvarm ovnen til 200 grader
del dejen i to næsten lige store klumper. bunden skal være lidt større end låget. rul bunden ud, ca. 32 cm i diameter. smør en 28 cm. tærteform og læg bunden deri. forbag bunden midt i ovnen i 15 min.
fyld æblefyld på hele bunden. rul låget ud, ca. 30 cm. i diameter og læg det over fyldet. fold bunden sammen med toppen rundt i kanten, så æblefyldet er helt pakket ind. skær små lufthuller i toppen og drys evt. med perlesukker. bag tærten færdig i ca. 45 min. tærten skal være gylden og æblerne helt møre, når du prikker i dem :-)

spis tærten lun med dejlig kold creme fraiche til! IMG_6581

IMG_6588

6

  • Faymary Byg Huish

    Waow det ser virkelig lækkert ud, det må jeg kaste mig ud i på et tidspunkt!
    – Sikke en fed blog du har!
    Tag gerne et smut forbi min og kommenter også gerne!

    xx Villa Villekulla, Faymary Huish, http://faymaryhuish.bloggersdelight.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amalie Johanne Kronborg

      det vil jeg gøre :-) og tusind tak for de søde ord!

      det er en lækker sag, som du virkelig ikke må snyde dig selv for – så kom endelig i sving haha :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jimmy

    Nu har jeg prøvet din amerikanske æbletærte, og tænker er 1 kg skrællet æble ikke overkanten?.. Jeg synes min blev alt for høj, og for lidt dej,.. Plus den fik et kvarter ekstra, og Stadig ikke virker færdig,.. Nogen der har samme erfaring?,. Eller er jeg bare uheldigt?
    Jimmy

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Jimmy. Sikker ærgerligt med din æbletærte!
      Jeg plejer at lykkes med opskriften, når jeg bager den – også med et kg æbler. Bagte du tærten i et stort tærtefad, 28-30 cm i diameter? Dette er umiddelbart den eneste ting jeg forestiller mig, kan give et forkert resultat, hvor dejen netop bliver for tyk og ikke gennembagt, hvis tærtefadet er for lille.
      Hilsen Amalie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisbeth Asmussen

    Det lyder som en lækker kage, der skal afprøves i aften, når vi får gæster :) Du skriver, den skal bages ved 200 grader. Er det alm. eller varmluftsovn? HVIS det er alm. kan man så ikke bare bage den på 180 grader varmluft?

    Sommerhilsner Lisbeth

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

pebernødder