blomkålsgratin med kylling og parmesanost

chokoladekage i bradepande med chokolade-frosting

skal du lave kage til rigtig mange? til en stor flok kollegaer eller medstuderende? uanset hvem og hvor mange, så kig med her :-)

opskriften gemmer på en stor chokoladesag med ekstra usundhed indeni og på toppen! det er en rigtig fredagskage (det må være min bedste undskyld, for at spise kage i dag!)

du skal bruge en stor bradepande med høje kanter, sådan en, som findes i de fleste ovne. der er kage til de første 20 mennesker i sådan en. det garanterer jeg.

du skal bruge:
300 g smør
4 æg
6 dl sukker
9 dl hvedemel
5 tsk bagepulver
4 tsk vanillesukker
4 spsk kakao
3 dl sødmælk
250 g hakket chokolade (jeg brugte hvid- og mælkechokolade)

frosting:
400 g smør
500 g flormelis
vanilleessens
1-2 spsk kakaopulver

tænd ovnen på 175 grader. smelt de 300 g smør. pisk sukker og æg sammen til en lys æggesnaps. bland alle de tørre ingredienser sammen og rør dem forsigtigt i æggesnapsen. tilsæt det smeltede smør og rør dejen ensartet. tilsæt hakket chokoalde. beklæd bradepanden med bagepapir (jeg brugte 2 stykker bagepapir). fordel dejen i hele bradepanden – det bliver et forholdsvist tyndt lag dej, men fortvivl ikke, dejen hæver og bliver en lækker kage. bag kagen midt i ovnen i 30-35 minutter.

lad kagen køle af inden du laver frosting og kommer det på.
pisk de 400 g smør luftigt i en røremaskine eller med håndmixer. skru ned for hastigheden  og tilsæt flormelis, kakaopulver og vanille. skru langsomt op for hastighed, og slut af for fuld drøn. fordel den lækre luftige smørcreme på kagen.
 photo IMG_9165_zpsjhv0e96l.jpg photo IMG_9168_zpsgks0xlg5.jpg

2

  • Cecilie

    Hvornår skal mælken i?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Øh

    Står og har købt alt ind.
    Men hvad med mælken:.. håber da ikke at jeg ødelægger kagen nu

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

blomkålsgratin med kylling og parmesanost