chokoladekage i bradepande med chokolade-frosting
skal du lave kage til rigtig mange? til en stor flok kollegaer eller medstuderende? uanset hvem og hvor mange, så kig med her :-)
opskriften gemmer på en stor chokoladesag med ekstra usundhed indeni og på toppen! det er en rigtig fredagskage (det må være min bedste undskyld, for at spise kage i dag!)
du skal bruge en stor bradepande med høje kanter, sådan en, som findes i de fleste ovne. der er kage til de første 20 mennesker i sådan en. det garanterer jeg.
du skal bruge:
300 g smør
4 æg
6 dl sukker
9 dl hvedemel
5 tsk bagepulver
4 tsk vanillesukker
4 spsk kakao
3 dl sødmælk
250 g hakket chokolade (jeg brugte hvid- og mælkechokolade)
frosting:
400 g smør
500 g flormelis
vanilleessens
1-2 spsk kakaopulver
tænd ovnen på 175 grader. smelt de 300 g smør. pisk sukker og æg sammen til en lys æggesnaps. bland alle de tørre ingredienser sammen og rør dem forsigtigt i æggesnapsen. tilsæt det smeltede smør og rør dejen ensartet. tilsæt hakket chokoalde. beklæd bradepanden med bagepapir (jeg brugte 2 stykker bagepapir). fordel dejen i hele bradepanden – det bliver et forholdsvist tyndt lag dej, men fortvivl ikke, dejen hæver og bliver en lækker kage. bag kagen midt i ovnen i 30-35 minutter.
lad kagen køle af inden du laver frosting og kommer det på.
pisk de 400 g smør luftigt i en røremaskine eller med håndmixer. skru ned for hastigheden og tilsæt flormelis, kakaopulver og vanille. skru langsomt op for hastighed, og slut af for fuld drøn. fordel den lækre luftige smørcreme på kagen.
Hvornår skal mælken i?