jordbærtærte

banankage med markroner

hvad siger du til en lidt anderledes banankage?
denne her får selskab af en god portion knuste markroner! det er virkelig en god kombi.
markroner virker lidt som bacon i det salte køkken; altså, det skader aldrig. det forbedrer kun retten, og her forbedrer markroner virkelig banankagen.

vi spiste lidt kølig creme fraiche til kagen, og det kan anbefales! normalt ville jeg måske hælde smeltet chokolade over kagen, men i denne sommervarme, så klædte det kagen vældig godt med creme fraiche.

10 stykker:

3 bananer, mosede
3 æg, store
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
5o g mærk chokolade, hakket
150 g sukker
200 g hvedemel
100 g markroner
100 g smør
1-2 spsk vand

forvarm ovnen til 180 grader.
smør en 28 cm springform med smør i siderne og beklæd bunden med bagepapir.
pisk sukker og smør sammen. tilsæt ét ag ad gangen og pisk godt. tilsæt så bananerne.
i en anden skål bland mel, bagepulver, natron og vanillesukker sammen. tilsæt dette til smør- og sukkerblandingen.
tilsæt hakket chokolade og let knuste markroner. hvis dejen er for fast, så tilsæt 1-2 spsk vand. hæld dejen i den klargjorte form. bages ca. 35 minutter.
server med vanilleis eller creme fraiche :-)

 

IMG_5342-1FullSizeRender-6 IMG_5338 IMG_5342-1

2

  • Er i sommerhus og har ikke en springform. Tror du en portion dej ville passe i en lille bradepande? (Sådan en med låg). Eller skal der laves halvanden portion?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

jordbærtærte