banankage med yoghurt og citronglasur
jeg holder mig i et new zealandsk tema i disse dage, efter jeg fik en fremragende kogebog derfra. de har altså ret godt styr styr på kage- og madlavningen dernede sydpå. den bog bugner af lækkerbiskner!
denne kage er en banankage, men ikke som jeg har smagt den før. den er fri for chokolade, kanel og kardemomme, og hvad vi ellers plejer at komme i vores banankager. i stedet for er der lækker frugtyoghurt og en syrlig citronglasur på toppen. jeg fandt en yoghurt i netto med fersken, hindbær og abrikos – og den er virkelig god til formålet. i den oprindelige opskrift foreslår de abrikosyoghurt, men jeg er ikke stødt på det i danske supermarkeder, derfor er jeg ret begejstret for dette alternativ! jeg har bagt min kage i en 20 centimeter stor springform, jeg endte derfor med en flot høj kage. hvis din springform er større i diameter, så skal bagetiden kortes af. prøv dig frem.
10 personer:
3 bananer
3 æg
3 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 1/2 dl frugtyoghurt (jeg brugte en yoghurt med fersken, hindbær og abrikos)
100 g smør, smeltet
1 1/3 dl mælk
5 dl mel
2 1/2 dl sukker
glasur:
5 dl flormelis
50 g smør
1 citron, saft og skal
tænd ovnen på 160 grader. pisk sukker og æg sammen. tilsæt smeltet smør. mos bananerne og tilsæt dem. varm mælken til lige under kogepunktet. rør natron ud deri og rør det sammen med de øvrige ingredienserne sammen med yoghurt, og til sidst mel og bagepulver. rør til alle ingredienserne er indarbejdet og hæld dejen i en smurt springform (2o cm). bag kagen midt i ovnen i ca. 60 minutter. stik strikkepind eller lignende i kagen efter 50 minutter og tjek, om dem er tæt på færdig.
lad kagen køle af og lav glasuren. smelt smør i en gryde. tilsæt citron- saft og skal. rør flormelis i. hæld glasuren ud over kagen og lad det sætte sig et par minutter.
Ingen kommentarer endnu