ovnbagt laks med asparges

dadel- og valnøddekage

så blev det weekend og tid til endnu et sødt indslag. hvis du endnu ikke har søndagskagen klar, så lad mig hjælpe dig :-)

jeg har tidligere snakket om min fantastiske kogebog fra New Zealand. den skal vi bruge igen i dag, jeg har nemlig fundet inspiration til kagen nedenfor i denne bog. kagen er bagt med dadler og valnødder, og de to, de må virkelig siges at komplementere hinanden godt. jeg har bagt kagen en enkelt gang og jeg ser allerede frem til at bage den igen – ikke mindst fordi den for selskab af en lækker creme cheese frosting. men det har jo heller aldrig ødelagt en kage :-P

 

ca. 10 stykker:
160 g dadler, udstenede
180 ml espresso eller stærk filterkaffe
120 g smør, blødt
150 g brun farin
2 æg
250 g hvedemel
1 nip salt
1 1/2 tsk bagepulver
1 tsk vanilleessens
50 g valnødder, grofthakkede
1/2 tsk natron
2 tsk varmt vand

forvarm ovnen til 150 grader. beklædt en 20 cm springform med bagepapir eller smør den grundigt med smør.
hak dadlerne og kom dem i en skål med kaffen. i en røremaskine mixes smør og farin. tilsæt æggene et ad gangen sammen med 2 tsk af melet. rør i en anden skål det resterende mel i sammen med salt og bagepulver. tilsæt dette til smør- og farinblandingen. tilsæt dadlerne med kaffe og de hakkede valnødder. rør 2 tsk varmt vand sammen med natron og tilsæt dette til dejen. hæld dejen i den klargjorte springform og bag kagen midt i oven i ca. 1 time. lad kagen køle af, inden du tager den ud af springformen.

cream cheese frosting:
150 g smør, blødt
200 g flormelis
100 g flødeost
1 vanillestang, kornene derfra
citronsaft

i en røremaskine piskes smøret blødt og luftigt med flormelis. kom derefter flødeosten i og saml creme. tilsæt vanillekorn og smag til med citronsaft. pynt den afkølede kage.

 

IMG_9827IMG_9818 IMG_9821

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

ovnbagt laks med asparges